Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Καφές κατά του καρκίνου του προστάτη

 

 Η κατανάλωση καφέ δείχνει ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να πεθάνει κανείς από καρκίνο του προστάτη σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν 50.000 Αμερικανοί άντρες. 

Όσοι άνδρες κατανάλωναν έξι ή περισσότερους καφέδες την ημέρα βρέθηκαν ότι είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν κάποια μορφή καρκίνου του προστάτη και 60% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν την πιο θανατηφόρα και μεταστατική μορφή καρκίνου του προστάτη. 
 
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Λορελέϊ Μούτσι, δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ, ενώ διάφορες οργανώσεις χαρακτηρίζουν τα στοιχεία ως μη επαρκή και δεν συνιστούν την υπερβολική κατανάλωση καφέ για την πρόληψη αυτής της μορφής καρκίνου.
Στην έρευνα εξετάστηκαν περίπου 48.000 άνδρες, επαγγελματίες στον τομέα υγείας, επί 12 έτη, και κάθε τέσσερα χρόνια από το 1986 έως και το 2006 τους ζητούσαν να δηλώσουν  το μέσο όρο  καφέ που κατανάλωσαν. Κατά τη διάρκεια της έρευνας 5.035 από τους συμμετέχοντες στην έρευνα διαγνώσθηκαν με καρκίνο του προστάτη εκ των οποίων τα 642 ήταν θανατηφόρα περιστατικά.
Σημειώνεται, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι ακόμη και μια με τρεις κούπες καφέ την ημέρα φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει τα θανατηφόρα περιστατικά του καρκίνου του προστάτη κατά 30%, ενώ όπως τόνισαν δεν παίζει ρόλο αν ο καφές είναι κανονικός ή ντεκαφεΐνέ, καθώς εκτιμούν ότι δεν είναι η καφεΐνη που κάνει τη διαφορά  άλλα, άλλες άγνωστες μέχρι στιγμής ουσίες που βρίσκονται σε αυτόν.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin