Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Σάββατο 21 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Πονάτε; Σταυρώστε τα χέρια και θα περάσει!

 

Μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση έκανε ομάδα επιστημόνων στο University College του Λονδίνου, σχετικα με το πώς ο εγκέφαλος μπορεί να ξεγελαστεί και εμείς να αποφύγουμε τον πόνο.

Για την ακρίβεια βρήκαν ότι σε περίπτωση που το χέρι μας πονάει, το να σταυρώσουμε τα χέρια μπροστά στο σώμα βοηθά να μην νιώθουμε τον πόνο.

Στην έρευνα πήραν μέρος 20 άτομα, στα οποία οι επιστήμονες άσκησαν ακτινοβολία με λέιζερ για να προκαλέσουν πόνο. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όταν τα χέρια ήταν σταυρωμένα οι άνθρωποι πονούσαν λιγότερο από ό,τι όταν ήταν κανονικά στα πλευρά του σώματος.

Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τους επιστήμονες γιατί ο εγκέφαλος μπερδεύεται.

Ο δρ. Τζιαντομένικο Ιανέτι αναφέρει: “Στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούμε το δεξί χέρι για να αγγίξουμε αντικείμενα στα δεξιά μας και το αριστερό αντιστοίχως. Αυτό σημαίνει ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που “καταγράφουν” τον εξωτερικό χώρο που βρίσκεται π.χ. στα δεξιά ενεργοποιούνται παράλληλα με αυτές που καταγράφουν τα ερεθίσματα στη δεξιά μεριά του σώματος. Αν σταυρώσουμε τα χέρια οι δύο αυτές περιοχές δεν ενεργοποιούνται μαζί πλέον και τα ερεθίσματα δεν φτάνουν σωστά στον εγκέφαλο – μεταξύ αυτών και ο πόνος”.

Σύμφωνα με τον ερευνητή το εύρημα αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πόνου, χωρίς φάρμακα μάλιστα. 



πηγή 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin