Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 17 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Ζουν περισσότερο όσοι παντρεύονται μορφωμένες γυναίκες...

 

Όχι, δεν πρόκειται για μια παγκόσμια συνομωσία των μορφωμένων γυναικών προκειμένου να πείσουν τους συζύγους τους για τα πλεονεκτήματά τους. Απλά, αυτό ισχυρίζεται μια έρευνα Σουηδών επιστημόνων…

Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας για τους άνδρες; Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση; Ή μήπως ο καλός ύπνος και ο ποιοτικός τρόπος ζωής; Τίποτε από τα παραπάνω, αποκαλύπτουν Σουηδοί επιστήμονες και αναφέρουν, πως το «κλειδί» για μια μακρόχρονη ζωή, δεν είναι άλλο παρά ο γάμος με μια μορφωμένη γυναίκα!
Πες μου αν σπούδασες, για να σε παντρευτώ…
Η παραπάνω διαπίστωση, σίγουρα ηχεί παράξενα στα αυτιά μας αλλά αποδείχθηκε επιστημονικά χάρη στην έρευνα μελετητών του Σουηδικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών της Στοκχόλμης.
Οι επιστήμονες δήλωσαν, πως το υψηλό μορφωτικό επίπεδο της γυναίκας είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό ενός άνδρα σε ένα γάμο, καθώς η γυναίκα είναι αυτή, που ακόμη και σήμερα, αναλαμβάνει το «τιμόνι» της οικογένειας και ελέγχει βασικά ζητήματα, όπως η διατροφή, ο τρόπος ζωής του ζευγαριού, η άσκηση κ.α.
Μια μορφωμένη γυναίκα, διαθέτει περισσότερες γνώσεις γύρω από θέματα υγείας και διατροφής ενώ δεν αφήνει στην τύχη βασικά ζητήματα, που αφορούν εκείνη και τον σύζυγό της, όπως η υγεία τους, που διασφαλίζεται με συχνά check up, ποιοτική διατροφή και συχνή άσκηση.
Αναζητά πληροφορίες, που αφορούν στις θερμίδες, τα λιπαρά και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, φροντίζει να μαγειρεύει πιο υγιεινά ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες ανακαλύψεις της ιατρικής, που ενδέχεται να επηρεάσουν την υγεία της οικογένειάς της. Αντίθετα, μια γυναίκα με χαμηλή μόρφωση, ασχολείται περισσότερο με πρακτικά ζητήματα, όπως το νοικοκυριό και το μαγείρεμα, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στους παράγοντες εκείνους που επηρεάζουν την υγεία του ζευγαριού.
Ή αν έχεις χρήματα για να σε προτιμήσω…
Αλλά σε ένα γάμο δεν επηρεάζεται μόνο η μακροζωία ενός άνδρα ανάλογα με το μορφωτικό επίπεδο της γυναίκας του αλλά και της γυναίκας ανάλογα με την κοινωνική τάξη του συζύγου της!
Έτσι, οι Σουηδοί επιστήμονες αποκάλυψαν, πως το κοινωνικό υπόβαθρο ενός άνδρα-δηλαδή τόσο η «τάξη» του όσο και η οικονομική του επιφάνεια-επηρεάζουν σημαντικά τη μακροζωία μιας γυναίκας καθώς αποδείχθηκε, πως όσο μεγαλύτερη είναι η οικονομική επιφάνεια του άνδρα τόσο περισσότερα χρόνια ζει η σύζυγός του!
Πρόσβαση σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας, διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής, που περιλαμβάνει τακτικά check up, υγιεινή διατροφή και άσκηση, διαρκής ενημέρωση πάνω σε θέματα, που αφορούν στο ευ ζην, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που… προσθέτουν χρόνια στη σύζυγο ενός εύπορου άνδρα.
Οι αποκαλύψεις αυτές, ουσιαστικά επιβεβαίωσαν πράγματα, τα οποία είχαμε όλοι υποψιαστεί εδώ και χρόνια, πως δηλαδή, η μόρφωση ή η καλή οικονομική κατάσταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την καλή υγεία και τη μακροζωία. Ωστόσο, η νέα αυτή μελέτη, επιβεβαίωσε εύγλωττα, πως ακόμη και σήμερα, που οι ρόλοι ανδρών και γυναικών μέσα στη σχέση φαίνεται πως είχαν αλλάξει, όλα παραμένουν περισσότερο ίδια από ποτέ…

 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin