Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Το ΙΚΑ έκοψε τα ιαματικά λουτρά στους ασφαλισμένους του...

 

Σκληρή ανακοίνωση προς τις αρχές και τους φορείς εξέδωσε ο Σύλλογος Φίλων Ιαματικών Πηγών & Λουτροπόλεων Ν. Φθ/δος με αφορμή τό κόψιμο των ιαματικών λουτρών για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
Διαβάστε την ανακοίνωση:


<<Η απόφαση να κοπούν τα ιαματικά λουτρά των ασφαλισμένων του ΙΚΑ δεν θα μας αφήσει άφωνους, αντίθετα μας ωθεί να διαμαρτυρηθούμε όσο πιο έντονα μπορούμε και να αντισταθούμε.
Είναι θλιβερό σημείο των καιρών η απαξίωση τόσο της ευάλωτης τρίτης ηλικίας όσο και του Ιαματισμού ως σημαντικής έκφρασης πολιτισμού που συνεπάγεται πρόληψη και θεραπεία με τα αγαθά της φύσης. Οι απόμαχοι της εργασιακής ζωής στις δημοκρατίες δεν είναι περιττοί ούτε παρείσακτοι. Φαίνεται όμως, πως η δημοκρατία μας ρηχαίνει επικίνδυνα
και μοιάζει όλο και πιο πολύ με απολυταρχικό σύστημα σύγχρονων καιάδων.
Ούτε όμως με καθαρά οικονομικούς όρους δεν δικαιολογείται αυτή η απόφαση του ΙΚΑ .Αν τα ιαματικά λουτρά ήταν ακριβή πολυτέλεια τα γερμανικά ταμεία και ταμεία άλλων κρατών δεν θα κάλυπταν τα αντίστοιχα έξοδα των ασφαλισμένων τους σε λουτροπόλεις μάλιστα σε άλλες χώρες. Πάντα είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά τόσο η πρόληψη από την θεραπεία όσο και η θεραπεία με φυσικούς πόρους από ότι με ακριβά φάρμακα.

Κύριοι,

Η απόφαση αυτή του ΙΚΑ θα μετατρέψει τις λουτροπόλεις σε νεκροπόλεις, .Δυστυχώς ξεχνούν ότι πόσος κόσμος ζει από τον Ιαματικό τουρισμό. Και το κυριότερο ξεχνούν ότι όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι που εκπροσωπούν έναν πολιτισμό πεθαίνει και ο πολιτισμός τους>>



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin