Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Διαδήλωσαν ειρηνικά οι Αγανακτισμένοι Έλληνες


 


Πλήθος πολιτών όλων των ηλικιών και κυρίως νέοι ανταποκρίθηκαν στο διαδικτυακό κάλεσμα, που έγινε μέσω της ιστοσελίδας του Facebook, να συγκεντρωθούν στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων, σε ένδειξη αγανάκτησης στα μέτρα λιτότητας.
Ανταποκρίθηκαν και για να «απαντήσουν» στα συνθήματα των άλλων «αγανακτισμένων» της Ισπανίας, που πρόσφατα διαδήλωσαν με κεντρικό σύνθημα «Σιγά, να μη ξυπνήσουμε τους Έλληνες».

Στην Αθήνα, κατά τους υπολογισμούς των διοργανωτών ακτιβιστών, στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι οι οποίοι διαδήλωσαν ειρηνικά για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Κυρίαρχα συνθήματα των «αγανακτισμένων πολιτών» ήταν «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «κλέφτες-κλέφτες» και «η Ελλάδα δεν είναι δικιά μας, τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας». Στα λιγοστά πανό, που αναρτήθηκαν στην πλατεία, αναγράφονταν συνθήματα - απάντηση στους Ισπανούς διαδηλωτές, όπως «είμαστε ξύπνιοι», αλλά και άλλα υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος. Οι διαδηλωτές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έφτασαν μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και «έστησαν» την ελληνική σημαία.
Μεγάλες ήταν οι διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Λευκό Πύργο, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν στο Βόλο, την Πάτρα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, τη Λάρισα, αλλά και σε άλλες πόλεις με κοινά συνθήματα για τη λιτότητα και την ανεργία.
Οι Αγανακτισμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα το απόγευμα στις 6.00 και πάλι στις κεντρικές πλατείες της κάθε πόλης. Στη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» ενσωματώθηκαν και μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ .




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin