Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 17 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Γαλλία: όρια στην κατανάλωση νερού

Η Γαλλία έχει επιβάλλει όρια στην κατανάλωση νερού στα 28 από τα 96 διοικητικά διαμερίσματά της, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος σήμερα, καθώς οι δυσοίωνες προβλέψεις για μία παρατεταμένη ανομβρία, η οποία έχει επηρεάσει την αγροτική παραγωγή, συνεχίζονται.

«Ήδη βρισκόμαστε σε κατάσταση κρίσης. Η κατάσταση είναι ίδια με ό,τι θα περιμέναμε τον Ιούλιο για τα επίπεδα του υδροφόρου ορίζοντα, την ποτάμια ροή και την τήξη του χιονιού», τόνισε η υπουργός Ναταλί Κοσιουσκό-Μοριζέ σε συνέντευξη Τύπου.

Η κυβέρνηση είχε θέσει περιορισμούς στην κατανάλωση νερού σε 28 διαμερίσματα, ενώ σήμερα η Κοσιουσκό-Μοριζέ ανακοίνωσε ότι μπορεί να επεκταθούν τα μέτρα σε άλλα τρία. Οι περιορισμοί στην κατανάλωση αφορούν πλέον το ένα τρίτο της χώρας.

Ένας ιδιαίτερα ζεστός και ξηρός Απρίλιος ενέσκηψε στη Γαλλία, στερεύοντας τη γη και τους ταμιευτήρες υδάτων, αναζωπυρώνοντας του φόβους για μία επανάληψη της πρωτοφανούς ξηρασίας που είχε βιώσει η χώρα το 1976 και τις ανησυχίες για την απόδοση της σοδειάς στον μεγαλύτερο σιτοβολώνα της Ευρώπης.

Τα δύο τρίτα των ταμιευτήρων είχαν χαμηλή στάθμη, σε ετήσια ποσοστά κατά τον Απρίλιο, ενώ στο υπόλοιπο 34% η στάθμη υδάτων είτε ήταν σταθερή, είτε ελαφρά υψηλότερη. Οι συνολικές βροχοπτώσεις τον Απρίλιο κυμάνθηκαν μόλις στο 29% του μέσου όρου για το διάστημα 1971-2000, τονίζει σε έκθεσή του το γαλλικό υπουργείο, προσθέτοντας πως τα καλλιεργήσιμα εδάφη στα βόρεια της χώρας βρίσκονται στην χειρότερη κατάσταση ξηρασίας τα τελευταία 50 χρόνια.

Για τις ερχόμενες δύο εβδομάδες δεν υπάρχει μετεωρολογική πρόβλεψη για καμιά σημαντική βροχόπτωση στη χώρα, ανέφερε ο ειδικός στο κλίμα Μισέλ Μπλανσάρ.

Η Γαλλία απώλεσε κάθε ελπίδα για μία καλή φετινή σοδειά, καθώς η ανομβρία έπληξε τα φυτά στο προχωρημένο στάδιο της ανάπτυξής τους, ωστόσο το γραφείο Γεωργίας τόνισε την περασμένη εβδομάδα τόνισε πως είναι πρόωρο ακόμη να υπάρξει αριθμητική αναγωγή των απωλειών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin