Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Ομαδικός τάφος βρέθηκε στη Φαλούτζα

Τα πτώματα 21 ανθρώπων που σκοτώθηκαν το 2004 στη Φαλούτζα, σε συγκρούσεις μεταξύ μαχητών της Αλ Κάιντα και Αμερικανών στρατιωτών, βρέθηκαν σήμερα σε ομαδικό τάφο σε ένα κοιμητήριο της πόλης αυτής, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Τα πτώματα είχαν τοποθετηθεί σε ειδικούς σάκους που έφεραν σήμανση με λατινικά στοιχεία και αριθμούς. Είχαν στα μάτια τους μια ταινία, τα πόδια τους ήταν δεμένα και είχαν ίχνη τραυμάτων από σφαίρες», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Φαλούτζα, στρατηγός Μαχμούντ αλ-Ισάουι.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε από ένα νεκροθάφτη που έσκαβε ένα τάφο για έναν ενταφιασμό στο παράρτημα του νεκροταφείου αλ-Μαζίντι, στο κέντρο της πόλης.

Τόσο ο στρατηγός Ισάουι όσο και ο δήμαρχος της Φαλούτζα, Αντνάν Χουσέιν, βεβαιώνουν ότι τα πτώματα ανήκουν στα θύματα των συγκρούσεων του 2004. Τη χρονιά εκείνη ο αμερικανικός στρατός είχε εξαπολύσει δύο μεγάλες επιθέσεις για να διώξει τους μαχητές της Αλ Κάιντα οι οποίοι είχαν θέσει την πόλη υπό τον έλεγχό τους.

Ο Χουσέιν υποστήριξε ότι όλα τα θύματα σκοτώθηκαν από τους Αμερικανούς. «Οι μαύροι σάκοι και ο τρόπος ενταφιασμού τους το αποδεικνύουν», είπε.

Ο αμερικανικός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση αυτή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin