Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες αψήφησαν τη βροχή

aganaktismenoi27_5_11 

Ειρηνικές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, το Λευκό Πύργο και άλλα κεντρικά σημεία ελληνικών πόλεων πραγματοποίησαν χιλιάδες «αγανακτισμένοι πολίτες», ανταποκρινόμενοι για δεύτερη μέρα στο διαδικτυακό κάλεσμα.
Παρά τη βροχή, πολίτες κάθε ηλικίας, οικογένειες με παιδιά, νέοι, ηλικιωμένοι, πολλοί μάλιστα έφεραν μαζί τους και άδειες κατσαρόλες που τις χτυπούσαν ρυθμικά συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα. Από τα συνθήματα που ακούστηκαν, το «κλέφτες», είναι αυτό που επαναλήφθηκε περισσότερο.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να φθάνουν έξω από τη Βουλή γύρω στις 18.00, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ περιφρουρούσαν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και δύο λεωφορεία της αστυνομίας ήταν παρατεταγμένα στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας.
Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκε το πλήθος κάποιους που εμφανίστηκαν με σημαία του ΚΚΕ Αντίθετα, με επιφωνήματα θαυμασμού υποδέχθηκαν οι διαδηλωτές μία άλλη σημαία, αυτή της Ιταλίας, που έφερε επάνω στα ιταλικά το σύνθημα «Σιωπή, μην ξυπνήσουμε τους Ιταλούς».
«Είμαστε ξύπνιοι, τι ώρα είναι, είναι η ώρα να φύγετε», έγραφε ένα μεγάλο πανό μπροστά από τους παρατεταγμένους άνδρες των ΜΑΤ, σε απάντηση στο σύνθημα των Ισπανών διαδηλωτών τις προηγούμενες μέρες «Σιγά, να μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες».
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεκάδες οικογένειες, μαζί με τα παιδιά τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου, στη Βέροια.
Μικρή ήταν η προσέλευση των πατρινών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των «αγανακτισμένων» πολιτών στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, λόγω της βροχόπτωσης.
Οι περισσότεροι άρχισαν να συγκεντρώνονται μετά τις 8.00 το βράδυ, εφοδιασμένοι με ομπρέλες και αδιάβροχα, ενώ κάποιοι άλλοι παρέμεναν στις στοές της πλατείας..
Και στην Τρίπολη, πάρα πολλοί ήταν αυτοί που, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Βασιλείου για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, όπου συγκεντρώθηκαν οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, στην πλειονότητά τους νεαρά άτομα.
«Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων για δεύτερη ημέρα. Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ειρηνικά έχοντας ανάψει κεριά, ενώ κάποιοι από αυτούς πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία. Στην πλατεία βρίσκονταν πολίτες κάθε ηλικίας, ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά σε καροτσάκια.
Στην πλατεία της αγοράς είχαν συγκεντρωθεί και ποδηλάτες, ενώ στο σημείο βρίσκονταν δικυκλιστές της τροχαίας που ρύθμιζαν την κυκλοφορία, δεδομένου ότι μέρος των συγκεντρωμένων βρίσκεται στο δρόμο μπροστά από την πλατεία.
Την Τετάρτη, λαοθάλασσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και έτσι περισσότεροι από 20.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Συντάγματος για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κρίση και την ακολουθούμενη πολιτική. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και σε άλλες πόλεις της χώρας (πάνω από 5.000 διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, 7.000 στην Πάτρα και 2.000 στο Βόλο).
Κύριο και κοινό γνώρισμα των διαδηλώσεων, ο ειρηνικός τους χαρακτήρας και η πλήρης απουσία κομματικών διαχωρισμών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin