Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Ο Χρυσός Φοίνικας στο Δέντρο της Ζωής

Με το Χρυσό Φοίνικα τιμήθηκε το "Δέντρο της ζωής" του Αμερικανού σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ όπως και οι Κρίστεν Ντανστ για τη "Μελαγχολία" και Ζαν Ντιζαρντέν για το "The Artist".

Το "Δέντρο της ζωής", στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Μπράντ Πιτ, εκτυλίσσεται στην Αμερική της δεκαετίας του 1950. Ο σκηνοθέτης Μάλικ δεν ήταν παρών για να παραλάβει το βραβείο και τον εκπροσωπούσε ένας από τους παραγωγούς του, ο Μπιλ Πόλαντ.

"Είναι δύσκολο να παίρνεις τη θέση ενός γίγαντα", δήλωσε ο Πόλαντ όταν ανέβηκε για να παραλάβει το βραβείο, ενώ εξήγησε ότι ο Μάλικ "είναι γνωστό ότι είναι συνεσταλμένος και διακριτικός".

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Κρίστεν Ντανστ, 29 ετών, κέρδισε το βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για τη συμμετοχή της στην αμφιλεγόμενη ταινία "Μελαγχολία" του Δανού σκηνοθέτη Λαρς φον Τρίερ, ο οποίος κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο στο φεστιβάλ μετά τις δηλώσεις του για τον Χίτλερ.

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ντιζαρντέν τιμήθηκε για τη συμμετοχή του στη μαυρόασπρη και βουβή ταινία "The artist" του Μισέλ Χαζανιβίσιους.

Το Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε στη Γαλλίδα σκηνοθέτη Μαϊουέν για την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της "Polisse", στην οποία πραγματεύεται τη βία κατά των παιδιών.

Η τουρκική ταινία "Κάποτε στην Ανατολία" του Νουρί Μπίλγκε Τζεϊλάν και το "Παιδί με το ποδήλατο" των Γάλλων αδερφών Νταρντέν κέρδισαν εξ ημισείας το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ.

Το βραβείο Σκηνοθεσίας έλαβε ο Δανός Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν για την ταινία "Drive", το βραβείο Σεναρίου ο ισραηλινός Τζόζεφ Σένταρ για την ταινία "Footnote", τη Χρυσή Κάμερα ο Αργεντινός Πάμπλο Τζιορτζέλι για την ταινία "Las acacias", ενώ το βραβείο ταινίας μικρού μήκους απονεμήθηκε στην ταινία "Cross Country" της ουκρανής Μαρίνα Βρόντα


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin