Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Χειροπέδες στους δολοφόνους του Καντάρη


Με εκατόν είκοσι ευρώ εξαργύρωσαν τη ζωή του 44χρονου Μανώλη Καντάρη οι δράστες της δολοφονίας του, που είχε γίνει ξημερώματα της 10ης Απριλίου στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, την ώρα που το θύμα πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του από υπαίθριο πάρκινγκ για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του.



Οπως ανακοίνωσε χτες η αστυνομία, που συνέλαβε δύο από τους δράστες της ληστείας μετά φόνου, οι ληστές πούλησαν στο Μοναστηράκι τη βιντεοκάμερα που είχαν αρπάξει από το θύμα αντί του ποσού των 120 ευρώ.

Η βιντεοκάμερα με την οποία το θύμα θα βιντεοσκοπούσε τις πρώτες στιγμές του νεογέννητου παιδιού του ήταν το κίνητρο για τους ληστές.


Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστες της δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο είναι δύο Αφγανοί και ένας Πακιστανός.

Οι δύο πρώτοι, ηλικίας 27 και 20 ετών, προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής και ομολόγησαν με λεπτομέρειες την πράξη τους, ενώ ο τρίτος αναζητείται.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι οι δράστες του φονικού εντοπίστηκαν ύστερα από συστηματικές έρευνες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σημαντική βοήθεια προσέφεραν και οι κάμερες που είχαν καταγράψει τη δολοφονική επίθεση.

Ωστόσο, όπως είπε στο «Εθνος» αρμόδιος αξιωματικός, τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες δεν έδειχναν ευκρινώς πρόσωπα, αλλά ήταν αρκετά για ταυτοποίηση και κυρίως έπαιξαν ρόλο στο να ομολογήσουν οι δράστες όταν είδαν ότι δεν υπήρχε διέξοδος.

Οι δύο Αφγανοί μετά την εγκληματική πράξη τους είχαν καταφύγει σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην οδό Μενάνδρου, μαζί με πολλούς άλλους αλλοδαπούς, στην πλειονότητά τους παράνομους.

Οι πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί ήταν ότι μεθόδευαν τη φυγή τους από την Ελλάδα, γι' αυτό προχτές το βράδυ οργανώθηκε επιχείρηση «σκούπα» στο κτίριο, όπου συνελήφθησαν όλοι όσοι κατέφευγαν εκεί, μαζί με τους δύο Αφγανούς.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 27χρονος, ο οποίος βρίσκεται τρία χρόνια στην Ελλάδα, είχε συλληφθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2010 για διακίνηση χασίς στο κέντρο της Αθήνας, προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος στις 5 Απριλίου. 

Ο 20χρονος βρίσκεται στην Ελλάδα ενάμιση χρόνο, ενώ και οι δύο έχουν υποβάλει αιτήματα για άσυλο που εκκρεμούν.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin