Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon "Σαρώνει" η ελληνική κουζίνα στην Αυστραλία

 

"Σαρώνει" το βιβλίο παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας που κυκλοφορεί στην Αυστραλία, φανερώνοντας την "παγκόσμια" αδυναμία στο παστίτσιο και στον μουσακά! Οι πωλήσεις του αυξάνονται με εντυπωσιακό ρυθμό ενώ τίτλος του είναι «Μy Greek Kitchen».  

Συγγραφέας του νέου ογκώδους βιβλίου, που κυκλοφορεί σε μια πολυτελή έκδοση στην αγγλική γλώσσα είναι η Μαίρη Βέιλ, η οποία μιλά στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» για το πώς προέκυψε η συγγραφή του.
Όπως αναφέρει η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε "σε μια οικογένεια (στη Μελβούρνη) στην οποία το γέλιο, οι κουβέντες με τ’ αγαπημένα μου πρόσωπα και ένα γευστικό φαγητό κυριαρχούσαν σ’ ένα ζεστό σπιτικό. Η κουζίνα ήταν το μέρος όπου ακούγονταν ιστορίες διάφορες, δίνονταν συμβουλές από τους γονείς στα παιδιά, γίνονταν όνειρα για το μέλλον και μοιραζόμασταν φαγητά που είχαν γίνει με πολλή αγάπη και από την καρδιά". 

Σκοπός της συγγραφής του βιβλίου «Μy Greek Kitchen» (η ελληνική μου κουζίνα), ήταν η επιθυμία της ίδιας να κληρονομήσει στα παιδιά της τις συνταγές “δώρο” που η ίδια κληρονόμησε από τη μητέρα της.
Όπως αναφέρει η ίδια, σύμφωνα με την εφημερίδα, "Οι συνταγές της μητέρας μου, ένας θησαυρός ανεκτίμητος, έγιναν δικές μου, έτσι αβίαστα και φυσιολογικά. Σ’ αυτές προστέθηκαν άλλες από τους συγγενείς στο χωριό των δικών μου, ιδιαίτερα όλες τις αγαπημένες θείες μου, όλες άριστες μαγείρισσες του καλού παραδοσιακού ελληνικού φαγητού, φτιαγμένες με υλικά αγνά από το περιβόλι που έκοβαν την ώρα που ήταν να μαγειρέψουν".
H διαδικασία ήταν πραγματικά δύσκολη, αφού η Βέιλ έπρεπε να θυμηθεί όλες τις συνταγές της μητέρας της αλλά πλέον δεν έπρεπε να το κάνει με το μάτι: έπρεπε να μετρήσει τα υλικά με ακρίβεια!
Το βιβλίο, το οποίο περιέχει 80 συνταγές, μπορεί να το αποκτήσει κανείς μέσω διαδικτύου, ενώ η τιμή του ανέρχεται στα 52 δολάρια.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin