Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Η Τουρκία πουλάει όπλα σε ΗΠΑ και Ρωσία

Οι εξαγωγές όπλων και πυρομαχικών της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου έφτασαν τα 91,2 εκ. $.
Με βάση τα στοιχεία του Συλλόγου Εξαγωγέων οι εξαγωγές όπλων και πυρομαχικών της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας που κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου του 2010 ήταν 81 εκ. 515 χιλιάδες δολάρια, την ίδια περίοδο φέτος παρουσίασαν μια αύξηση 11,9 % φτάνοντας τα 91 εκ. 272 χιλιάδες δολάρια.
 Εντύπωση προκαλεί ότι παρά την αριθμητική πτώση των εξαχθέντων όπλων, ως αξία χρημάτων ανέβηκε το ποσό. Έτσι ενώ στην περίοδο αυτή παρουσιάστηκε αριθμητική μείωση 31,5% και από 3.720 τόνους υποχώρησαν σε 2.548, το εισπραχθέν συνάλλαγμα αυξήθηκε κατά 11,9%. Δηλαδή σε αυτήν τη περίοδο εξήχθηκαν λιγότερα αλλά πιο ακριβά όπλα.

Από τα 91,2 εκ $ αυτά, το μεγαλύτερο ποσό όπλων και πυρομαχικών πήγαν προς το Αζερμπαιτζάν και την Σαουδική Αραβία. Έτσι ενώ πέρσι κατά την ίδια περίοδο δεν υπήρχαν εξαγωγές όπλων και πυρομαχικών προς το Αζερμπαιτζάν, φέτος στην ίδια περίοδο ξεπέρασαν σε αξία τα 20 εκ $. Επίσης φέτος στην ίδια περίοδο οι εξαγωγές προς την Σαουδική Αραβία υπερέβησαν τα 20 εκ $ και οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ τα 10 εκ $. Στην ίδια αυτή περίοδο μετά από το Αζερμπαιτζάν, την Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ, ακολουθούνε με 5 εκ.$ χώρες όπως ο Λίβανος, η Ρωσία, το Βέλγιο, το Πακιστάν , η Ιταλία , τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Πορτογαλία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin