Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Οι Έλληνες δεν ανοίγουν στους απογραφείς

http://www.faretra.gr/images/1_13q2w.jpg 
Τα τελευταία περιστατικά βίας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και γενικότερα η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας σε όλη την Ελλάδα, έχουν κάνει τους πάντες να τρομοκρατηθούν και να κυριευθούν από φόβο.
Ως αποτέλεσμα, οι πολίτες ειδικά στο κέντρο της πρωτεύουσας, δεν ανοίγουν την πόρτα τους στους απογραφείς.


Αρκετοί απογραφείς χρειάζεται να καταβάλλουν αρκετή προσπάθεια και να επιμείνουν προκειμένου να πείσουν τους μετανάστες που ζουν στην Αθήνα ότι αυτές τις μέρες γίνεται η απογραφή στην Ελλάδα και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία.
Φόβος και δισταγµός υπάρχει ακόµη και από τους νόµιµους µετανάστες που έχουν χαρτιά, αναφέρουν απογραφείς.
«Σε µία πόλη όπως η Αθήνα στην οποία δεν ζουν µόνο Έλληνες θα έπρεπε να ληφθούν υπ’ όψιν και οι υπόλοιποι πολίτες» λέει η τοµεάρχης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, Γεωργία Αλεξανδρή, θέλοντας να τονίσει ότι οι µετανάστες δεν έχουν ενηµερωθεί επαρκώς.
Ακόµη ένα πρόβληµα που αντιµετωπίζουν οι απογραφείς σε σχέση µε τους µετανάστες είναι ότι το ερωτηµατολόγιο είναι µόνο στα ελληνικά.
«Πονοκέφαλο» για πολλούς δημάρχους αποτελεί και η απόφαση πολλών κατοίκων να απογραφούν στα χωριά τους ή σε άλλες περιοχές και όχι στη μόνιμη κατοικία τους

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin