Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Οι Ελληνες είναι οι λιγότερο γυμνασμένοι στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωβαρόμετρου, οι Έλληνες κατέχουμε ακόμη ένα αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ, αυτό των λιγότερο αθλουμένων κατοίκων της Ευρώπης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση από τις 27 χώρες, μόνο το 3% των Ελλήνων, των Ιταλών και των Βουλγάρων, δηλώνει ότι αθλείται «τακτικά», το 15% των συμπολιτών μας απαντά ότι αθλείται «κάπως συχνά», το 15% «σπάνια» και το 67% «ποτέ». 

Υψηλά ποσοστά πολιτών που δηλώνουν ότι δεν αθλούνται ποτέ παρατηρούνται ακόμη στη Βουλγαρία (58%), την Πορτογαλία και την Ιταλία (55%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στον κοινοτικό Βορρά : Σουηδία (6%), Φιλανδία (7%) και Δανία (18%). Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 39%.
Σε ό,τι αφορά στον τόπο άσκησης, το 63% των Ελλήνων απαντά ότι αθλείται κάπου μεταξύ σπιτιού και σχολείου, χώρου εργασίας ή καταστημάτων (31% στην Ε.Ε.), το 27% σε κάποιο πάρκο ή έξω στη φύση (48% στην Ε.Ε.) και το 13% σε γυμναστήριο (11% στην Ε.Ε.).
Παράλληλα, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 13% των Ελλήνων δηλώνει ότι είναι μέλος κάποιου γυμναστηρίου, αθλητικού συλλόγου ή ενός συλλόγου με δυνατότητα άθλησης, ενώ στην Ε.Ε. ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι 25%.
Τέλος, οι Έλληνες σε ποσοστό 51% επικαλούνται ως βασικότερη αιτία της μη άθλησής τους την έλλειψη χρόνου. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin