Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon 62% κατά του Μνημονίου - 64% χρεοκοπούμε

"Όχι" στο Μνημόνιο είπε το 62% των Ελλήνων σε έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ ενώ ακριβώς το ίδιο ποσοστό ισχυρίστηκε πως τελικά έβλαψε παρά ωφέλησε. Παράλληλα, το 64% απάντησε πως η χώρα θα χρεοκοπήσει.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και στο ερώτημα αν είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου, το 62% τάχθηκε κατά, το 15% υπέρ, το 19% υποστήριξε πως ούτε ωφέλησε αλλά ούτε και έβλαψε, ενώ το 3% δεν εξέφρασε άποψη.

Αντίστοιχα, στο ερώτημα πως αξιολογούν το μνημόνιο, το 62% υποστήριξε πως έβλαψε, το 13% πως ωφέλησε, το 18% πως ούτε ωφέλησε αλλά ούτε και έβλαψε, το 1% πως κάπου ωφέλησε ή κάπου έβλαψε, ενώ δεν πήρε θέση το 5%.

Σε ότι αφορά την αναγκαιότητα του μνημονίου, το 69% θεωρεί πως το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, έναντι 24% που θεωρεί πως είναι. Τα αντίστοιχα ποσοστά σε ανάλογη έρευνα του Απριλίου ήταν στο 62% (όχι μονόδρομος) και 30% (μονόδρομος).

Το 33% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι πολιτικοί, το 21% οι ελληνικές κυβερνήσεις, το 13% η κακοδιαχείριση, το 13% η διαφθορά και ένα 11% όλοι οι Έλληνες.

Το σενάριο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, βλέπει πιθανό το 64% των ερωτηθέντων με το 32% να θεωρεί κάτι τέτοιο όχι πιθανό. Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Φεβρουάριο του 2010 ήταν στο 38% (πιθανή χρεοκοπία) και 59% (όχι χρεοκοπία) αντίστοιχα.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin