Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Σωφρονιστικό ίδρυμα στη Καλιφόρνια «φιλοξενεί» μόνο 2... κρατουμένους!

 

Άνεση, ευρυχωρία, ελευθερία κινήσεων, απόλυτη ησυχία, εικόνα ερήμωσης: η κατάσταση στην φυλακή Pitchess στην περιοχή Καστάικ της Καλιφόρνια δεν θυμίζει σε τίποτα ούτε Αλκατράζ ούτε Φόλσομ (τα δύο περισσότερο φημισμένα παγκοσμίως καλιφορνέζικα σωφρονιστικά ιδρύματα).

Πλέον, εκεί, εντός των σιδερόφραχτων και καλά φυλασσόμενων τειχών της Pitchess, δεν σημειώνονται καυγάδες ενώ μπροστά από τις τουαλέτες και τα εστιατόρια της, δεν σχηματίζονται ουρές. Πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνεται κάτι τέτοιο όταν οι κρατούμενοι, από εκεί που πριν μερικούς μήνες ήταν 1.600, πλέον είναι μόνο... δύο.

Υπεύθυνο για τη "μεγάλη απόδραση" (ή μάλλον τη μεγάλη πρόωρη απελευθέρωση με περιοριστικούς όρους) είναι το πρόγραμμα περιστολής δαπανών το οποίο ανάγκασε τη διοίκηση της φυλακής να ξεφορτωθεί τους κρατουμένους κατά εκατοντάδες.

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, οι δύο που έχουν μείνει μέσα πλέον δεν χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά για κάνουν την ανάγκη τους ούτε να τσακώνονται για να αλλάξουν κανάλι στην τηλεόραση. Όσο για τα κρεβάτια, αυτά είναι όλα δικά τους.

Και να σκεφτεί κανείς πως την ίδια ώρα, σε άλλες φυλακές της Καλιφόρνια, η (υπερ)πληρότητα είναι τόσο μεγάλη ώστε 54 κρατούμενοι να είναι αναγκασμένοι να μοιράζονται μόνο μία τουαλέτα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin