Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Σάββατο 21 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κέρδισε 10 δις από την ελληνική κρίση


O επικεφαλής οικονομικός αναλυτής των Financial Times Deutschland στο άρθρο του έχει τίτλο ''Ο αμαρτωλός Έλληνας πληρώνει'' και υπότιτλο '' Περίεργο, αλλά αληθινό: Κανείς δεν επωφελείται οικονομικά τόσο πολύ από την κρίση όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Είναι καιρός με αυτά τα περίπου 10 δις Ευρώ να καθησυχαστούν οι αμφισβητίες''.

Ο αρθρογράφος Thomas Fricke καλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε να αποκαλύψει την αλήθεια στον γερμανικό λαό αλλά και την Bild, για να σταματήσει η άθλια προπαγάνδα με ψέμματα του τύπου ''οι Έλληνες τεμπέληδες και μπαταχτσήδες''.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα : ''Μπορεί οι Έλληνες να γνωρίζουν καλά το θέατρο, όμως και οι Γερμανοί δεν πάνε πίσω, ειδικά όταν πρέπει να γκρινιάξουν για το πόσα χρήματα χάνει ο Γερμανός φορολογούμενος. Και οι Γερμανοί βουλευτές διαμαρτύρονται για το ότι δεν μπορούν άλλο να συναινούν στην παροχή βοήθειας, καθώς έχουν φτάσει στο όριό τους. Ωστόσο, μέχρι τώρα μόνον οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ακόμα τίποτα. Αντίθετα, έχει ήδη αποκομίσει κέρδος από την κρίση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποκαλύψει ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών στον λαό, και μάλιστα σε κάθε αναγνώστη της "Bild" χωριστά και στο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών''.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του γερμανού αρθρογράφου ήδη τα κέρδη από την πώληση ομολόγων προς την Ελλάδα κατ' εντολήν της γερμανικής κυβέρνησης ξεπερνάνε τα 500 εκατομύρια ευρώ όμως τα τεράστια γερμανικά κέρδη προκύπτουν από το ότι οι επενδυτές προτιμούν τα γερμανικά ομόλογα λόγω του φόβου που έχει καλλιεργηθεί για τα αντίστοιχα ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης ενώ με αυτό τον τρόπο ταυτόχρονα μειώνεται και το γερμανικό χρέος.

Στο άρθρο εξηγούνται και τα κέρδη που βγάζει η Γερμανία όταν η ΕΚΤ πουλάει ομόλογα στην Ελλάδα.
Λέει λοιπόν πως η ελληνική κρίση, εκτός όλων των άλλων ''φρέναρε'' το ευρώ, και έτσι ''απογειώθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές και στο τέλος κάνοντας την πρόσθεση όλων αυτών προκύπτουν για την Γερμανία κέρδη 10 δισεκατομυρίων ευρώ από την Ελλάδα!

Πολύ σημαντική είναι και η διαπίστωση πως τα 22 δις ευρώ με τα οποία η Γερμανία συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης δεν είναι πραγματικά χρήματα αλλά λογιστική αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων και το χειρότερο είναι πως αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει πραγματικά τότε η Γερμανία και θα ικανοποιηθεί προνομιακά ως πιστωτής και θα έχει βγάλει και κέρδος.

Εξίσου εντυπωσιακός είναι και ο επίλογος του άρθρου : '' Η Γερμανία μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας τα χρήματα που κέρδισε από την ελληνική κρίση''.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin