Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Σπάνε τη συμφωνία οι ακτοπλόοι για μείωση ναύλων 10%

 

 Δριμύ «κατηγορώ», κατά του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδη εξαπέλυσε χθες, μέσω μιας «σκληρής» ανακοίνωσής της, η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ), η οποία εκπροσωπεί την πλειονότητα των ακτοπλοϊκών εταιρειών στον κλάδο.


Η ΕΕΝ κατηγορεί τον υπουργό για τις μισθολογικές αυξήσεις που έδωσε στους ναυτικούς και, εμμέσως πλην σαφώς, προειδοποιεί ότι δεν δεσμεύεται να εφαρμόσει την εξαγγελία του πρωθυπουργού για μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 10%.
«Ενώ τη μια μέρα ανακοίνωσε ορθά τη μείωση παρανόμων υπέρ τρίτων μη ανταποδοτικών κρατήσεων, προκειμένου να μειωθεί η τιμή των εισιτηρίων για τον επιβάτη, την επομένη βρήκε τρόπο να την πάρει πίσω. Ενέκρινε μισθολογική αύξηση στους ναυτικούς και μάλιστα αναδρομικά για το 2010 και επιπλέον αύξηση για το 2011, αναγκάζοντάς μας να μην υλοποιήσουμε την εξαγγελία του πρωθυπουργού για μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 10%», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ενωσης.
Καυτηριάζει τη στάση του Γ. Διαμαντίδη, λέγοντας ότι νομοθετεί με μόνο σκοπό να τονώσει τις αγαθές σχέσεις της ΠΝΟ και Εαυτού (Κου Διαμαντίδη) ελπίζοντας σε πολιτικά οφέλη στην εκλογική του περιφέρεια, ενώ γνωρίζει καλά ότι ο κρατικός αυτός παρεμβατισμός οδηγεί την επιβατηγό ναυτιλία σε πτώχευση άμεσα.
Η απάντηση του Γ. Διαμαντίδη στην επίθεση της ΕΕΝ ήταν άμεση. Με μια ολιγόλογη ανακοίνωση ζητά από τους επιχειρηματίες της ΕΕΝ «να αποφασίσουν να είναι σοβαροί συνομιλητές» και τονίζει πως:
«Ο επικεφαλής της ΕΕΝ Απ. Βεντούρης καλό θα ήταν πριν... κατηγορήσει την κυβέρνηση για φιλεργατική πολιτική, προκειμένου εκείνος να μην υλοποιήσει τις νόμιμες αυξήσεις που συναποφάσισαν οι επιχειρηματίες της επιβατηγού ναυτιλίας και οι ναυτεργάτες μετά από ελεύθερες διαπραγματεύσεις, να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει το ναυάγιο ενός αποτυχημένου συνδικαλιστή».
Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΕΝ Απ. Βεντούρης μαζί με μέλη του Δ.Σ της Ενωσης είχαν συναντηθεί πρόσφατα με τον Γ. Διαμαντίδη και είχαν συζητήσει το θέμα της κατάργησης των κρατήσεων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και είχαν δεσμευτεί ότι η μείωση που θα επέλθει στα εισιτήρια από τις καταργήσεις αυτές να είναι προς όφελος του επιβάτη.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin