Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Δύο Ελληνο αμερικάνοι στο Top 100 του περιοδικού Time

Δύο Ελληνοαμερικάνοι συγκαταλέγονται στα 100 πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή του 2011, σύμφωνα με το περιοδικό TIME. Πρόκειται για την επιχειρηματία Arianna Huffington και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan, James Dimon.
 
Η Arianna Huffington, της οποίας το αληθινό όνομα είναι Αριάννα Στασινόπουλος, είναι Ελληνοαμερικάνα συγγραφέας και αρθρογράφος. Είναι ευρέως γνωστή για την ίδρυση της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας “The Huffington Post”. Αν και κατά τη δεκαετία του ’90 υπήρξε αρκετά συντηρητική, άρχισε να υιοθετεί πιο φιλελεύθερες πολιτικές ιδέες κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Είχε παντρευτεί τον Ρεπουμπλικάνο και μέλος του Κογκρέσου, Michael Huffington, με τον οποίο χώρισε. Το 2009, η κα Huffington κατείχε τη 12η θέση στο Forbes στην κατηγορία γυναικών με τη μεγαλύτερη επιρροή μέσω των ΜΜΕ, αλλά και την 42η στο Top 100 της Guardian.
Ο James, ή αλλιώς “Jamie”, Dimon, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της JPMorgan Chase & Co και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της New York Federal Reserve από το 2007. Ο Dimon συγκαταλέγεται στους 100 του περιοδικού Time με τη μεγαλύτερη επιρροή κατά το 2006, 2007, 2008, 2009 και 2011. Γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη από γονείς ελληνικής καταγωγής. Φοίτησε στο σχολείο Browning.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin