Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Έκρηξη κερδών για την Intel

Έκρηξη κερδών για την Intel 
Αύξηση της κερδοφορίας της κατά 29% και του τζίρου της κατά 25% ανακοίνωσε μετά το χθεσινοβραδινό κλείσιμο της Wall Street η κορυφαία αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών Intel για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για αποτελέσματα καλύτερα των αναμενόμενων και επειδή η Intel αποτελεί για τις αγορές των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρου του κόσμου εταιρεία - βαρόμετρο που προδιαγράφει τις εξελίξεις στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και όχι μόνο, η είδηση αναμένεται να επηρεάσει θετικά τις σημερινές κεφαλαιαγορές.

Συγκεκριμένα, το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2011 η Intel εμφάνισε κέρδη 3,16 δισ. δολάρια ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι είχε εμφανίσει κέρδη 2,44 δισ. δολάρια. Ο τζίρος της επιχείρησης εκτινάχθηκε από τα 10,3 στα 12,8 δισ. δολάρια. Η Intel ανακοίνωσε ότι για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ο στόχος της είναι οι πωλήσεις της να διατηρηθούν στο επίπεδο του πρώτου τριμήνου, να φθάσουν δηλαδή τα 12,8 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Πολ Οτελίνι χαρακτήρισε «πολύ ικανοποιητικά» τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της εταιρείας και πρόσθεσε ότι σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για το τρέχον τρίμηνο επιτρέπουν στην επιχείρηση να πετύχει αύξηση του εφετινού τζίρου της μεγαλύτερη από 20%.

Στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street η τιμή της μετοχής της Intel εκτινάχθηκε κατά 6,2% υψηλότερα χθες το βράδυ, στα 21,10 δολάρια.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin