Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Ο πρώτος gay άνθρωπος των σπηλαίων!

 
 Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν και έφεραν στο φως το απομεινάρια του πρώτου gay ανθρώπου των σπηλαίων, ο οποίος μάλιστα έχει ηλικία πάνω από 5.000 ετών! Τα λείψανα, τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 2900 και 2500 π.Χ., βρέθηκαν θαμμένα κατά τέτοιο τρόπο που συνήθως τοποθετούνταν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου του Χαλκού.

Ο ανδρικός σκελετός βρέθηκε στην Πράγα με το κεφάλι να είναι στραμμένο προς τα ανατολικά και περιτριγυρισμένος από οικιακά σκεύη, κάτι που μέχρι σήμερα είχαμε δει μόνο σε τάφους γυναικών. Όπως λέει η αρχαιολόγος Kamila Remisova: «Από την ιστορία και την εθνολογία, ξέρουμε ότι οι άνθρωποι αυτής της περιόδου έπαιρναν πολύ σοβαρά τις νεκρώσιμες τελετές, οπότε είναι τελείως απίθανο να τοποθετήθηκαν κατ’ αυτό τον τρόπο κατά λάθος».

«Το πιο πιθανό είναι ότι ήταν ένας άνδρας με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, πιθανότατα ομοφυλόφιλος ή τρανσέξουαλ» συμπληρώνει η αρχαιολόγος. Όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, οι άνδρες ήταν ξαπλωμένοι από την εντελώς αντίθετη πλευρά, δηλαδή προς τα δεξιά. Και τα δυο φύλα τοποθετούνταν σε σκυφτή θέση.

Οι άνδρες θάβονταν μαζί με όπλα, σφυριά και μαχαίρια, καθώς και αρκετές φορές με διάφορες ποσότητες φαγητού και ποτού, για να τους συντροφεύουν στο ταξίδι προς την άλλη πλευρά. Αντιθέτως, οι γυναίκες, βρίσκονταν με κοσμήματα φτιαγμένα από δόντια, κατοικίδια, καθώς και σκεύη οικιακής χρήσης, όπως πιθάρια και διάφορα δοχεία.

Σύμφωνα με την Remisova «πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες υποθέσεις που αφορούν κάποιον ομοφυλόφιλο», ενώ όπως λέει, κατά το παρελθόν αρχαιολόγοι είχαν ανακαλύψει σε ανασκαφή μια γυναίκα από την Μεσολιθική εποχή η οποία ήταν πολεμίστρια και είχε ταφεί ως άνδρας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin