Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Προκαλούν τα Σκόπια με το τραγούδι που στέλνουν στη Eurovision (vid)


Και στη Eurovision έφεραν το θέμα της ονομασίας οι Σκοπιανοί οι οποίοι φέτος εκπροσωπούνται στον μουσικό διαγωνισμό από τον Βλάτκο Ιλιέφσκι ο οποίος τραγουδά "Είμαι Μακεδόνας που πίνει ρακί".


Το θέμα απασχόλησε τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο τραγούδι ο καλλιτέχνης λέει: "Eίμαι Μακεδόνας που πίνει ρακί ερωτευμένος με μια Ρωσίδα που πίνει βότκα".

Ο κ. Βελόπουλος απέστειλε ερώτηση στον υπ. Εξωτερικών στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Σύμφωνα με εκτεταμένη προβολή από τα τέλη του μηνός Φεβρουαρίου, στο σύνολο των σκοπιανών ΜΜΕ επισημαίνεται ότι το τραγούδι που θα συμμετάσχει το σκοπιανό κρατίδιο στον διαγωνισμό του 2011 της Eurovision στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και αποδίδει κάποιος Βλάτκο Ιλιέφκσι, έχει τον τίτλο Rusinka, δηλαδή Ρωσιδούλα.

Στους στίχους του περιγράφεται ο έρωτας ενός νεαρού Σκοπιανού με μια Ρωσιδούλα όπου κατά τη διάρκεια του ρεφρέν (που επαναλαμβάνεται 2 φορές) δηλώνει με στόμφο ο τραγουδιστής ότι "Είμαι Μακεδόνας" είσαι Ρωσιδούλα θέλων να μάθω τα πάντα για αυτήν!

Είναι ξεκάθαρο πως δεν πρέπει να επιτραπεί με κανέναν τρόπο από ελληνικής πλευράς, άλλη μια απαράδεκτη σκοπιανή πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας μας".



"Το ζήτημα το οποίο τίθεται στην ερώτηση σας δεν εμπίμπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εξωτερικών. Δοθείσης της ευκαιρίας, πάντως, επαναλαμβάνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί, ανελλιπώς, τυχόν προκλητικές ενέργειες που προέρχονται από τις επίσημες αρχές της ΠΓΔΜ και προβαίνει στις δέουσες, κατά περίπτωση, ενέργειες", απάντησε ο κ. Δρούτσας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin