Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Αποκάλυψη: Η νέα Citroen DS5



Την τιμητική της έχει αυτή την εβδομάδα η έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης όπου θα παρουσιαστούν πολλά και ενδιαφέρονται μοντέλα, ανάμεσά τους και η νέα DS5. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο μέλος της σειράς DS που ξεχωρίζει από την πολυτελή εμφάνιση και τον πλουσιότερο εξοπλισμό. Σχεδιαστικά η DS5 μοιάζει να διαφέρει σε μεγαλύτερο βαθμό από την C5 και το αμάξωμα να δείχνει πιο τολμηρό με μια crossover διάθεση αλλά και διαφορετικό από ότι στην περίπτωση των DS4 και C4.


Χαρακτηριστικό είναι πως το DS5 είναι πεντάθυρο με μήκος 4,5 m και πλάτος 1,85 m ενώ είναι ελαφρώς κοντύτερο και λίγο φαρδύτερο από το Ford Mondeo. Είναι δυναμικό σε στιλ από όποια γωνία και αν το δεις ενώ πίσω ξεχωρίζουν οι διπλές εξατμίσεις. Το εσωτερικό είναι και αυτό με την σειρά του εντυπωσιακό και εξοπλίζεται με τον πλούσιο σε τεχνολογικά συστήματα εξοπλισμό της εταιρίας.


Το DS5 θα είναι το πρώτο Citroen που θα λανσαριστεί με το σύστημα Hybrid4 που συνδυάζει δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα 163 ίππων με ηλεκτροκινητήρα 37 ίππων στο πίσω άξονα. Το υβριδικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει στις χαμηλές ταχύτητες μόνο με ηλεκτρική ενέργεια ενώ στην κανονική του κίνηση οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται στα 99 g/km. Σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες το λανσάρισμα του DS5 στην ευρωπαϊκή αγορά θα γίνει τέλη του έτους.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin