Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Απεργία σε πλοία και τρένα την Πρωτομαγιά

 
 Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι ναυτεργάτες και οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι την Κυριακή, ημέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς. 

Οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ αποφάσισαν να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής. 
 
Επίσης θα πραγματοποιήσουν απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 5:30 το πρωί.
Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στα κρουαζιερόπλοια από την 24ωρη απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών από τις 6 το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι στις 6 το πρωί της Δευτέρας. Σημειώνεται πως όσα κρουαζιερόπλοια δεν φέρουν ελληνική σημαία θα δένουν υποχρεωτικά στο λιμάνι του Πειραιά με τη βοήθεια ρυμουλκών.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι η κυβέρνηση διατηρεί την απόφαση για επιστράτευση. "Άλλο η επιστράτευση και άλλο η Πρωτομαγιά. Η εργατική Πρωτομαγιά είναι καθιερωμένη ως μία ημέρα απεργίας - εορτής και απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι. Δεν πρόκειται ποτέ εμείς να αλλάξουμε την ιστορία της εργατικής Πρωτομαγιάς. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάψει να ισχύει η απόφαση της κυβέρνησης που ισχύει μέχρι τώρα για την επιστράτευση", τόνισε.
Χωρίς τρένα και Προαστιακό
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τρένα και Προαστιακός την Κυριακή, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) να συμμετέχει στην απεργία αντιδρώντας στη συρρίκνωση του σιδηροδρόμου, την περικοπή δρομολογίων και την κατάργηση αμιγώς σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων, καθώς και το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin