Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Προληπτική «σκούπα» ακτιβιστών πριν τον βασιλικό γάμο

Προληπτική «σκούπα» ακτιβιστών πριν τον βασιλικό γάμο 
Σε τουλάχιστον έξι «προληπτικές» συλλήψεις ακτιβιστών, για τους οποίους υπήρχαν φόβοι πως θα δημιουργούσαν επεισόδια κατά την διάρκεια των γαμήλιων εορτασμών προχώρησε τις τελευταίες μέρες η βρετανική αστυνομία. Σε άλλους εξήντα σεσημασμένους «ταραχοποιούς», που είχαν συλληφθεί σε παλαιότερες διαδηλώσεις, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο κέντρο του Λονδίνου καθ’ όλη την διάρκεια της Παρασκευής- ενώ η Σκότλαντ Γιάρντ ξεκαθάρισε πως θα κάνει «αρκετές ακόμη συλλήψεις» πριν τον γάμο.

Επειδή όμως η αστυνομία δεν προλαβαίνει να συλλάβει όλους τους εν δυνάμει «ταραχοποιούς»,  έχει επιλέξει όπως φαίνεται την τακτική του…«πόρτα-πόρτα»: άνδρες της ασφαλείας με πολιτικά επισκέπτονται τους «ταραχοποιούς» και τους προειδοποιούν «να μην πλησιάσουν καν» το Αβαείο του Ουεστμίνστερ. «Οι αξιωματικοί ήρθαν στο σπίτι μου όταν έλειπα και είπαν στους συγκατοίκους μου να με προειδοποιήσουν πως δεν πρέπει να συμμετάσχω σε διαδηλώσεις», είπε στον Independent ένας 25χρονος ακτιβιστής, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για την κατάληψη ενός πολυκαταστήματος κατά την διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης της 26ης Μαρτίου στο Λονδίνο, στην οποία σύμφωνα με ορισμένες πηγές πήραν μέρος μισό εκατομμύριο άνθρωποι!

H λονδρέζικη αστυνομία διαθέτει βέβαια τα νομικά εργαλεία που χρειάζεται για να απαγορεύει εκ των προτέρων τις «επικίνδυνες» συγκεντρώσεις: χάρη σε ένα νόμο για την «Πρόληψη του Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος», απαγόρευσε ήδη την διαδήλωση που ήθελε να κάνει η ισλαμιστική ομάδα «Μουσουλμάνοι κατά των Σταυροφοριών» έξω από το Ουεστμίνστερ ανήμερα του γάμου, όπως και την αντιδιαδήλωση που προγραμμάτιζαν – με άγριες διαθέσεις - οι εθνικιστές της «Αγγλικής Αμυντικής Λεγεώνας».

Η ηγεσία της αστυνομίας όμως δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία για την πιθανότητα «αιφνίδιων ταραχών» (flash riots), παρά την επιστράτευση πέντε χιλιάδων επίλεκτων αστυνομικών για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων. Αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για σχεδιαζόμενο «σαμποτάζ» των τελετών, η Σκότλαντ Γιάρντ έχει ήδη επεξεργαστεί διάφορα σενάρια και δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε σωματική έρευνα χιλιάδων θεατών, βάσει του άρθρου 47α του αντιτρομοκρατικού νόμου, σε περίπτωση που «προκύψουν πληροφορίες για τρομοκρατική απειλή».

 Αυτό τουλάχιστον τόνισε χτες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η επιθεωρητής Λιν Όουενς, «νο.2» της αστυνομικής επιχείρησης για την προστασία του βασιλικού γάμου.
 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin