Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Από σήμερα οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου του ΟΕΚ

Αρχίζει από σήμερα η καταβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποκλειστικά στα ΚΕΠ. Στα δικαιολογητικά, εκτός από θεωρηµένο από την αρµόδια ΔΟΥ συμβόλαιο µμίσθωσης, θα ζητούνται και τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη ή νοµέα, αλλά και της κατοικίας που µισθώνεται όπως αριθµός λογαριασµού ΔΕΗ, όροφος κ.λπ.

Το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση ενοικίου του 2009, απευθύνεται σε περίπου 150.000 δικαιούχους. Το ποσόν της επιδότησης έχει αυξηθεί για ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων, όμως είναι αυστηρότερα τα εισοδηματικά κριτήρια και οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις.

Το γενικό εισοδηµατικό κριτήριο για την ένταξη στο πρόγραµµα θα είναι µέχρι 12.000 ευρώ, µε αυξηµένο ποσοστό επιδότησης για εισοδήµατα µέχρι 6.000 ευρώ και από 6.001 ευρώ έως 9.000 ευρώ.

Αυξημένες έως 600 ημέρες, είναι εφέτος οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης που θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι εργατοϋπάλληλοι μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 110 εκατ. ευρώ, ποσό μειωμένο σε σχέση με πέρυσι και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, στόχος είναι να αξιοποιηθούν πλήρως οι οικονομικές δυνατότητες του ΟΕΚ, χωρίς να αποκλείεται κάποια κατηγορία δικαιούχων.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin