Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Σπείρα με «εργαλεία» υψηλής τεχνολογίας εξάρθρωσαν οι Αρχές


Σπείρα διαρρηκτών που χρησιμοποιούσε «εργαλεία» υψηλής τεχνολογίας εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο Μαρούσι έναν 33χρονο από την Ρουμανία και αναζητούνται τρεις ακόμη συμπατριώτες του.


Όπως προέκυψε από την έρευνα , οι αλλοδαποί τους τελευταίους έξι μήνες έκαναν διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία στα οποία έμπαιναν με τη μέθοδο του ριφιφί.

Στη συνέχεια παραβίαζαν τα χρηματοκιβώτια με τροχό ή φιάλη οξυγόνου και άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα.

Επίσης χρησιμοποιούσαν ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως ηλεκτρονική συσκευή απενεργοποίησης σήματος κινητής τηλεφωνίας και κατάφερναν έτσι να εξουδετερώνουν συστήματα ασφαλείας, μικροκάμερα οπτικών ινών, με την οποία παρατηρούσαν εσωτερικά τους χώρους των καταστημάτων και διαρρηκτικά εργαλεία.

Παράλληλα «φίμωναν» και τις εξωτερικές σειρήνες τις οποίες αφού αποκολλούσαν από τη θέση τους, τοποθετούσαν σε κουβά με νερό.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δυο διαρρήξεις σε κοσμηματοπωλεία στο Μαρούσι, μια σε εργαστήριο χρυσοχοΐας στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας και μια σε καφενείο στα Σεπόλια.

Η συνολική αξία των κοσμημάτων που είχαν κλέψει και χρηματικών ποσόν υπολογίζεται στις 950.000 ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ηλεκτρονική συσκευή απενεργοποίησης σήματος κινητής τηλεφωνίας, δυο κινητά τηλέφωνα, μια μικροκάμερα οπτικών ινών, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin