Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Άρχισε στη Φουκουσίμα η άντληση ραδιενεργού νερού

Άρχισε σήμερα η άντληση από τον αντιδραστήρα 2 του σταθμού της Φουκουσίμα, 10.000 τόνων υψηλά ραδιενεργού ύδατος που εμποδίζουν το έργο των συνεργείων.

Μετά το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 11 Μαρτίου διακόπηκε στον πυρηνικό σταθμό η λειτουργία των συστημάτων ψύξης των αντιδραστήρων και εκατοντάδες χιλιάδες τόννοι θαλασσινού ύδατος, και στη συνέχεια γλυκού, χρησιμοποιήθηκαν για την ψύξη ώστε να
εμποδισθεί η τήξη του πυρηνικού καυσίμου.

Τμήμα αυτού του ραδιενεργού ύδατος, που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 60.000 τόνους, πλημμύρισε τις αίθουσες των μηχανοστασίων των τριών από τους έξι αντιδραστήρες του σταθμού, καθώς και τα δίκτυα των σωλήνων και τις υπόγειες γαλαρίες.

Το υψηλό επίπεδο της ραδιενέργειας εμποδίζει τα συνεργεία της Tepco που εργάζονται στον σταθμό να επέμβουν στο εσωτερικό των κτιρίων που στεγάζουν τους αντιδραστήρες για να επιδιορθώσουν τα κυκλώματα ψύξης.

Εκπρόσωπος της Tepco δήλωσε σήμερα ότι περί τους 10.000 τόννοι μολυσμένου ύδατος, που έχει εισρεύσει στο υπόγειο του μηχανοστασίου του αντιδραστήρα 2, θα μεταφερθούν σε εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων, δυναμικότητας 30.000 τόννων.

«Στις 10.08 η Tepco άρχισε την άντληση ραδιενεργού ύδατος στο κτίριο των τουρμπίνων του αντιδραστήρα 2. Σε σύνολο 25.00 τόννων μολυσμένου ύδατος, περί τους 10.000 τόννους θα μεταγγισθούν στην εγκατάσταση αυτή» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Εδώ και μία εβδομάδα η εταιρεία προσπάθησε να εκκενώσει το δίκτυο των υπόγειων στοών που συνδέεται με τον αντιδραστήρα 2 εξάγοντας 700 τόννους ραδιενεργού ύδατος.

Αλλά έπειτα από λίγες ημέρες, η Tepco διαπίστωσε ότι το επίπεδο του ύδατος στις υπόγειες στοές δεν μειώνεται, εξαιτίας των διαρροών από το συνεχές κατάβρεγμα των αντιδραστήρων.

Ο εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας, Νιντεχίκο Νισιγιάμα
διευκρίνισε, πάντως, ότι οι επιχειρήσεις άντλησης και μετάγγισης θα διαρκέσουν 26 ημέρες.

Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία οδήγησε και στην οριστική ματαίωση του παγκόσμιου
πρωταθλήματος στο Τρίαθλο, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Γιοκοχάμα τον επόμενο μήνα, εξαιτίας του φόβου για τα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία του Τρίαθλου.

Το αγώνισμα που θα διεξαγόταν στις 14 Μαίου και προσφέρει Ολυμπιακή βαθμολογία στους διαγωνιζόμενους, περιελάμβανε κολύμβηση απόστασης 1,5 χιλιομέτρου στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, που απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα όπου έχει προκληθεί η διαρροή ραδιενέργειας από τους κατεστραμμενους αντιδραστήρες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin