Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 5 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Το καλύτερο πρωταπριλιάτικο

image 
Το καλύτερο πρωταπριλιάτικο ψέμα δημοσίευσε ο βρετανικός Guardian ο οποίος αποκήρυξε δήθεν την παραδοσιακή στάση του κατά της βρετανικής μοναρχίας με ένα σπαρταριστό editorial κλασικής βρετανικής ειρωνείας με το οποίο εξέθεσε με μοναδική ευφυία τη μοναρχία και τον επικείμενο βασιλικό γάμο.
Απολαύστε τη μετάφραση του κύριου άρθρου της 1ης Απριλίου:


«Η μαγεία της μοναρχίας: Η βασιλική στιγμή έχει έρθει

Ο Πρίγκιπας William έχει δείξει ότι μπορεί να γίνει ένα νέο είδος βασιλιά. Είναι καιρός να αφήσουμε τον κυνισμό και και να εκφράσουμε την ολόθερμη στήριξη μας
Σε λίγες εβδομάδες από σήμερα, με τον κόσμο όλο να παρακολουθεί, ο William Arthur Philip Louis Windsor θα ανταλλάξει δαχτυλίδια με την Catherine Elizabeth Middleton, και ένα μεγάλο μέρος της Βρετανίας, θα πλημμυρίσει χαρά. Ωστόσο, σε τέτοιες στιγμές, ορισμένες φωνές – που συμπεριλαμβάνουν και αυτή την εφημερίδα – έχουν εκφράσει διαφωνία. Όλη αυτή η σαχλή γιορτή, όπως υποστηρίζουν, ενισχύει απλώς ένα αντιδημοκρατικό θεσμό που βασίζεται σε προνόμια, ένα δαπανηρό αναχρονισμό που θα έπρεπε να καταργηθεί. Η άποψη αυτή είναι κατανοητή. Αλλά είναι ώρα γι 'αυτές τις φωνές - για μας - να αναθεωρήσουν. Πριν από μια δεκαετία, η εφημερίδα Guardian ανακοίνωσε ξεκάθαρα την υποστήριξη της στην Αβασίλευτη Δημοκρατία. Αλλά ο Πρίγκιπας William έχει δείξει ότι μπορεί να γίνει ένα νέο είδος Βασιλιά. Γι 'αυτό, σε μια σημαντική αλλαγή γραμμής, δηλώνουμε σήμερα την πλήρη υποστήριξή μας στη βρετανική μοναρχία.
Ας το παραδεχτούμε: η τρέχουσα συγκομιδή των ηγετών του κόσμου κάθε άλλο παρά εμπνέει. Σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο, οι δικτάτορες μάχονται τους δικούς τους ανθρώπους. Στη Βρετανία, οι γνώμες απέναντι στον Cameron και τον Clegg εναλλάσσονται μεταξύ απάθειας και οργής. Στην Αμερική, η ελπίδα που πρέσβευε ο Μπαράκ Ομπάμα έχει προ πολλού ξεθωριάσει. Όπως μας θύμισε πολύ έντονα η ταινία «Ο λόγος του βασιλιά», υπάρχουν στιγμές στις οποίες μόνο η ήρεμη ηγεσία ενός κληρονομικού μονάρχη μπορεί να ανταποκριθεί. Και όπως δείχνει το σκάνδαλο με τα έξοδα των βουλευτών, μπορεί να είναι επικίνδυνο να δείχνουμε εμπιστοσύνη σε εκλεγμένους αξιωματούχους που διψούν για δύναμη και οι οποίοι στερούνται την ασφάλεια που προσφέρει η ιδιοκτησία γης και τα αμύθητα πλούτη. Μέσα σε όλα αυτά, ειδικά ο William ξεχωρίζει ως κάτι μοναδικό: ένα προπύργιο της παράδοσης με μια βαθιά σύγχρονη ευαισθησία - για να μην αναφέρουμε την άδεια πιλότου ελικοπτέρου. Όταν έρθει η ώρα, καλούμε τον Πρίγκιπα Κάρολο να εστιάσει στις σημαντικές ασχολίες του στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής και να περάσει το μανδύα του αρχηγού του κράτους στο γιο του.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια αριστερή τάση επέμενε ότι η δέσμευση στις προοδευτικές αξίες, είναι ασυμβίβαστη με το θαυμασμό προς τη μαγεία και τη λάμψη της Μοναρχίας. Αλλά σε αυτήν την εποχή της λιτότητας, δεν χρειαζόμαστε όλοι να γίνουμε λίγο πιο «ευτυχισμένοι και λαμπεροί»; Λίγα πράγματα εξάλλου μπορούν να φτιάξουν το κέφι των εξουθενωμένων δημοσίων υπαλλήλων ή των ανέργων της Μεγάλης Βρετανίας περισσότερο από την όψη του νυφικού της Kate Middleton που θα είναι σίγουρα θεαματικό.
Το ίδιο το ζευγάρι, εν τω μεταξύ, εκφράζει αξίες κοντά σ’αυτές της εφημερίδας. Ο William συμπυκνώνει το πνεύμα του διεθνισμού μας, χάρη στην ελληνική και τη γερμανική κληρονομιά του από την πλευρά του πατέρα του, και τον ένα χρόνο που ταξίδεψε στη Χιλή μετά το σχολείο. Η Κέιτ ενσαρκώνει τη δέσμευσή μας για την ισότητα των φύλων στον τρόπο με τον οποίο έχει αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής της που είναι κοινές για πολλές γυναίκες σήμερα, καταφέρνοντας να ισορροπήσει ρόλους όπως αγοράστρια γυναικείων αξεσουάρ για μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων και ένα από τα 10 κορυφαία είδωλα μόδας του περιοδικού Tatler. Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, επίσης, είναι άξιοι αναγνώρισης: τελευταία για παράδειγμα, έχουμε εκτιμήσει τον κρίσιμο έργο του Πρίγκιπα Ανδρέα, ο οποίος χρησιμοποιεί προσωπικές διασυνδέσεις του για να φυτέψει τους σπόρους της δημοκρατίας σε όλα τα καταπιεστικά καθεστώτα του κόσμου. [σ.μ. εδώ αναφέρεται σε πρόσφατο σκάνδαλο διασυνδέσεων του πρίγκηπα με δικτάτορες]
Αρχίζοντας σήμερα, η εφημερίδα Guardian ανακοινώνει μια σειρά από αλλαγές με στόχο να διασφαλιστεί ότι η κάλυψή μας της βασιλικής οικογένειας θα είναι η καλύτερη από κάθε άλλο μέσο ενημέρωσης. Ξεκινάμε ένα άνευ προηγουμένου, 24ωρο ζωντανό blog διαρκείας ενός μήνα, το οποίο θα προσφέρει λεπτό προς λεπτό την κάλυψη της προετοιμασίας του γάμου. Καλούμε πίσω ανταποκριτές από κάποια λιγότερο ενδιαφέροντα τμήματα του πλανήτη, όπως η Βόρεια Αφρική και η Νοτιοανατολική Ασία, ώστε να μπορέσουμε να εστιάσουμε σε θέματα που αφορούν το παλάτι και το γάμο. Και σύντομα θα έχουμε στη διάθεση των αναγνωστών μας μια σειρά εξαιρετικών αναμνηστικών πιάτων.
Ο γάμος του πρίγκιπα με μια κοινή θνητή - μια πραγματική γεφύρωση του ταξικού χάσματος, αν ποτέ υπήρχε ένα - αντιπροσωπεύει την τέλεια στιγμή για τους προοδευτικούς να δεσμευτούν και πάλι να υποστηρίξουν την κληρονομική μοναρχία. Οι μεγάλοι φιλόσοφοι, από τον Burke μέχρι τον Andrew Morton, υποστήριξαν δυναμικά την αξία του θεσμού. Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν αγενές να πάμε κόντρα στα κύματα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας που σήμερα πλημμυρίζουν το έθνος. Είναι καιρός να διώξουμε τον κυνισμό, και να βγάλουμε τις βρετανικές σημαίες.»

πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin