Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 5 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Απαξιωτικός ο Τούρκος αντιπρόεδρος για Ελλάδα

Με ασυνήθιστα  απαξιωτικό τρόπο  για την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σεμινάριο για τον περιφερειακό Τύπο.
"Σε λίγο θα ανοίξουν μαντήλι, για να ζητιανεύουν" είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αντιπρόεδρος σημειώνοντας ότι ότι το χρέος της Ελλάδας έχει ξεπεράσει το 1 τρισ. δολάρια, καθώς και ότι η παραγωγή σε όλα τα ελληνικά εργοστάσια έχει σταματήσει και πως ουδείς ενδιαφέρεται να τα αγοράσει.
 
Για τη χώρα του αντίθετα τόνισε με έπαρση ότι είναι μια από τις πέντε(!) κορυφαίες του κόσμου, με ρυθμό ανάπτυξης 9%.
 
Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Μιχελάκης, μίλησε για "ιταμή πρόκληση", σημειώνοντας: "Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων".
"Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η μόνιμη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί οδηγεί σε επαίσχυντες δηλώσεις", πρόσθεσε.
 
Έντονη αντίδραση από ελληνική κυβέρνηση

Την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή προκάλεσαν τα σχόλια του Τούρκου υπουργού Επικρατείας και αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος είπε ότι σε λίγο «θα ανοίξουν το μαντήλι για να ζητιανεύουν οι Έλληνες», μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Η άποψη του κ. Αρίντς, εικάζουμε ότι δεν αποτελεί θέση της τουρκικής κυβέρνησης γιατί στερείται αλήθειας και σοβαρότητας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γ. Πεταλωτής «υπενθύμισε», «για όσους το ξεχνούν», ότι «η Ελλάδα, χώρα της Ε.Ε. και της ΟΝΕ, με μεγάλα επιτεύγματα μέχρι τώρα, παρά την πρόσκαιρη κρίση, επιφυλάσσει σε όλους τους πολίτες της και διατηρεί ένα βιοτικό επίπεδο που προφανώς για πολλές άλλες χώρες θα ήταν ζηλευτό» και σημείωσε ότι γι' αυτό «ο ελληνικός λαός είναι περήφανος για την πορεία που έχει χαράξει εδώ και χρόνια και για όλα όσα σχεδιάζει για το μέλλον του».

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας σαφώς και είναι υπαρκτή, αλλά, υποστήριξε, «χάρη στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού θα επέλθει ανάταξη της οικονομίας μας μέσα από ένα εφαρμοζόμενο εθνικό σχέδιο όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν» και πως «γι' αυτό να είναι βέβαιοι οι πάντες».
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin