Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 5 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Ασφαλή τα πυρηνικά εργοστάσια σε ΗΠΑ και Ευρώπη

 
Ασφαλή είναι τα πυρηνικά εργοστάσια στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν χθες, Δευτέρα, ρυθμιστικές αρχές για την πυρηνική ενέργεια, και δεσμεύτηκαν να αναζητήσουν τρόπους να ενισχύσουν περαιτέρω τα μέτρα ασφαλείας, στον απόηχο της πυρηνικής κρίσης στην Ιαπωνία.


"Στις ΗΠΑ, εξαιτίας της ομοιότητας στον σχεδιασμό και της πιθανότητας για φυσικές καταστροφές αυτού του τύπου, θέτουμε ερωτήματα σχετικά με τις δικές μας εγκαταστάσεις και την προσέγγισή μας όσον αφορά τις ρυθμίσεις", δήλωσε ο Γκρέγκορι Γιάτσκο, πρόεδρος της Πυρηνικής Ρυθμιστικής Επιτροπής των ΗΠΑ.
"Επιτρέψτε μου να πω με βεβαιότητα ότι πιστεύουμε αυτή τη στιγμή πως τα εργοστάσια στις ΗΠΑ είναι ασφαλή. Πιστεύουμε ότι έχουμε σε εξέλιξη ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα για την ασφάλειά (τους)", είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.
Κάποιες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν όποιον από τους 143 αντιδραστήρες στην Ευρώπη δεν περάσει τα τεστ.
Ο Αντρέϊ Στριτάρ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πυρηνικής Ασφάλειας της Σλοβενίας και προεδρεύων των Αρχών Πυρηνικής Ασφάλειας και Ακτινοπροστασίας των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ENSREG), ο οποίος συμμετέχει στην προετοιμασία των "τεστ αντοχής", δήλωσε ότι αυτά δεν θα εξετάζουν κατά πόσο είναι ασφαλή τα πυρηνικά εργοστάσια στην Ευρώπη.
"Αυτός είναι ίσως ο λόγος που τα συγκεκριμένα τεστ αντοχής έχουν παρεξηγηθεί. Η σωστή ερώτηση είναι πώς θα τα κάνουμε ασφαλέστερα; Επομένως είναι ασφαλή σήμερα, γιατί διαφορετικά δεν θα είχαν άδεια λειτουργίας, δεν θα τους επιτρεπόταν να λειτουργούν", λέει ο Στριτάρ.

πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin