Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Συγχωνεύσεις και σε μειονοτικά σχολεία της Θράκης

Συγχωνεύσεις και στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας το βράδυ της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, αλλαγές γίνονται σε 57 σχολεία, αναστέλλεται η λειτουργία 35 (με κριτήρια κυρίως τις μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τους) και δημιουργούνται 22 καινούργια.


Μάλιστα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κυρία Φώφη Γεννηματά προγραμματίζει για το επόμενο χρονικό διάστημα επίσκεψη στη Θράκη με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης της μειονότητας.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, σ΄αυτή τη φάση «ξεκινά τις παρεμβάσεις σε σχολεία με πολύ μικρό αριθμό μαθητών γεγονός που δεν επιτρέπει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης στα παιδιά της μειονότητας, καθώς και σε σχολεία που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους».
Συνεχίζουν να λειτουργούν όμως σχολεία σε περιοχές όπου δεν είναι εξασφαλισμένη η πρόσβαση των μαθητών στα συγκροτήματα λόγω μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin