Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Πώς να είμαστε πάντα στην ώρα μας

Πώς να είμαστε πάντα στην ώρα μας 
Ο χρόνος είναι χρήμα, όπως λέει ο λαός. Η έλλειψη συνέπειας μπορεί να μας στοιχίσει ακριβά σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και να μας εκθέσει σε συνεργάτες, φίλους και οικογένεια.

Εάν η τάση μας να μην ολοκληρώνουμε ή να αναβάλλουμε τις δουλειές μας και να καθυστερούμε ακόμη και στα ραντεβού, μάς δημιουργεί προβλήματα, πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα. Το αμερικανικό περιοδικό Real Simple προτείνει μερικές απλές τακτικές, ώστε να είμαστε πάντα στην ώρα μας.

· Κάνε πρώτα την δύσκολη δουλειά

Για να κάνουμε τα πράγματα στην ώρα τους θα πρέπει να αποφύγουμε κάθε είδους χρονοτριβή. Η πρόταση των ερευνητών λοιπόν, είναι να βάζουμε πρώτη στην λίστα με τις δουλειές της ημέρας την σκληρότερη, ώστε να είμαστε φρέσκοι και υπομονετικοί. Όσο αναβάλλουμε την δύσκολη δουλειά, τόσο οι δυνάμεις μας εξαντλούνται, με αποτέλεσμα αντί για μια ώρα να χρειαστούμε δύο, να αγανακτήσουμε ή και να την μεταθέσουμε για την επομένη, συμπιέζοντας όλο το πρόγραμμά μας.

· Κάνε επανεκκίνηση το μεσημέρι

Ακόμη κι όταν έχουμε οργανώσει το ημερήσιο πλάνο προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους, μπορεί το πρόγραμμά μας να πέσει έξω, με αποτέλεσμα να καθυστερούμε δουλειές που θα έπρεπε να έχουμε κάνει. Για να περιορίσουμε τις καθυστερήσεις, μπορούμε κάθε μεσημέρι, για παράδειγμα στις 14.00, να επανεξετάζουμε το πρόγραμμά μας και να το αναπροσαρμόζουμε, ώστε να προλάβουμε όσα πρέπει να γίνουν, καθώς και ό,τι καινούριο έχει προκύψει. Όταν είναι ακόμα μεσημέρι, έχουμε χρόνο και ενέργεια να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο, εάν πάει όμως, 5 το απόγευμα, το πρόγραμμά μας θα πάρει φωτιά.

· Συρρίκνωσε τις δουλειές

Αντί να αποκαρδιωνόμαστε με το πόσα πράγματα δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε, ας δώσουμε βάση σε όσα μπορούμε να κάνουμε. Δεν χρειάζεται να χωρέσουμε τα πάντα μέσα σε μια ημέρα. Ας ξεχάσουμε τα ασήμαντα και να δώσουμε βάση σε αυτά που πρέπει να γίνουν. Κι όταν ο όγκος μιας σημαντικής δουλειάς μας τρομοκρατεί, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να την χωρίσουμε όσο είναι νωρίς σε μικρότερα κομμάτια και να μείνουμε πιστοί στο τι πρέπει να ολοκληρώσουμε και πότε. Μόνο έτσι, θα είμαστε έτοιμοι στην ώρα μας.

· Λογοδότησε σε κάποιον που δεν θες να απογοητεύσεις

Όταν προσπαθούμε να μην απογοητεύσουμε έναν απαιτητικό συνάδελφο, φίλο ή συγγενή συχνά δυσανασχετούμε, γιατί όμως να μην το μετατρέψουμε σε κίνητρο; Μπορούμε να ζητήσουμε να μας ελέγχει κατά διαστήματα, ώστε να μην ξεφεύγουμε από τα χρονικά όρια που έχουμε θέσει οι ίδιοι για τις δουλειές μας. Η πρόταση αυτή στηρίζεται στην λεγόμενη «θετική πίεση», που αφήνει τον φόβο της απογοήτευσης να κάνει την δουλειά του, όπως λένε οι ειδικοί.

· Βάλε το ξυπνητήρι

Εάν έχουμε πρόβλημα ακόμα και στο να ξεκινήσουμε μια απαιτητική εργασία, οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιήσουμε το τρικ του δεκαλέπτου. Ρυθμίζουμε το ξυπνητήρι, ώστε να χτυπήσει σε 10 λεπτά, στην διάρκεια των οποίων δουλεύουμε έντονα - σχεδόν με μανία - πάνω στην συγκεκριμένη δουλειά. Μετά το δεκάλεπτο, έχει παρατηρηθεί ότι είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην εργασία μας, με αποτέλεσμα να την τελειώνουμε πιο σύντομα. Επίσης, εάν θέλουμε να είμαστε στην ώρα μας σε ένα ραντεβού, βάζουμε το ξυπνητήρι να χτυπήσει όταν θα πρέπει να ξεκινήσουμε να ετοιμαζόμαστε, καθώς και 10 λεπτά πριν την αναχώρηση, ώστε να ξέρουμε πόσος χρόνος μας απομένει.
  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin