Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Τεστ-«επανάσταση» κατά του καρκίνου του εντέρου

F1C9A51C6B6A175025EFC5300AF13712 
Ακόμα και τρεις χιλιάδες ζωές το χρόνο μπορεί να σώζει ένα νέο τεστ για τον καρκίνο του εντέρου που πήρε το «πράσινο φως» για συνέχιση των δοκιμών από την αρμόδια επιτροπή της Βρετανίας. 

Το τεστ που ονομάζεται «ευέλικτη σιγμοειδοσκόπηση» (flexible sigmoidoscopy) επιτρέπει στους γιατρούς να δουν το τοίχωμα του εντέρου και να απομακρύνουν μικρούς όγκους που ενδεχομένως να εξελιχθούν σε καρκίνο.

Ο επικεφαλής του Cancer Research UK, που χρηματοδότησε τις δοκιμές, χαρακτήρισε το τεστ «επανάσταση». «Είναι όρος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά, αλλά περί αυτού πρόκειται. Από τις δοκιμές προκύπτει πως είναι δυνατόν να μειώσουμε τα περιστατικά του καρκίνου του εντέρου κατά ένα τρίτο και τον αριθμό των θανάτων κατά σχεδόν στο μισό», είπε. 

Ο καρκίνος του εντέρου είναι ο δεύτερος πιο θανατηφόρος στη Βρετανία. Το 2008 διαγνώστηκε σε 39.991 και 16.259 έχασαν τη ζωή τους. 

Όλοι οι Βρετανοί πολίτες μεταξύ 55 και 64 ετών θα κληθούν να υποβληθούν στο τεστ και η κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει 60 εκατομμύρια στερλίνες μέσα στην επόμενη 4ετία για να χρηματοδοτήσει πλήρεις έρευνες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin