Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Με το φόβο της ανεργίας τρεις στους δέκα Έλληνες

 
Άνεργοι φοβούνται ότι θα μείνουν μέσα στο 2011 τρεις στους δέκα έλληνες, σύμφωνα με την έρευνα Workmonitor που διεξήγαγε η εταιρεία Randstad και έδωσε την Πέμπτη (31/3) στη δημοσιότητα.
Οι τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους εκφράζονται με μεγαλύτερη αρνητικότητα για τους εργοδότες τους σε σχέση με το παρελθόν, ενώ το 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα δικαιολογούσαν στη διοίκηση της εταιρίας όπου εργάζονται την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης μόνο αν αποφασιζόταν περικοπές και για την ίδια τη διοίκηση. 


Υπό τις παρούσες συνθήκες το 40% των εργαζομένων δηλώνει ότι στο εργασιακό του περιβάλλον επικρατεί ανησυχία και ένταση.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται ότι το 28% των εργαζομένων στην Ελλάδα φοβάται ότι θα χάσει την εργασία του, τη στιγμή που το 72 % δηλώνει πως θα επιθυμούσε να απασχολείται σε κάποια άλλη θέση εργασίας.
Η έρευνα  απέδειξε ότι το 16,8% των εργαζομένων άλλαξε εργασία τους τελευταίους 6 μήνες, από αυτούς που αποφάσισαν να αλλάξουν εργασία το 43% άλλαξε από προσωπική επιθυμία, το 34% επειδή επιθυμούσε να βρει καλύτερες συνθήκες εργασίας, το 26% των επειδή ήταν δυσαρεστημένοι από τον εργοδότη τους και 20% μετακινήθηκαν λόγω προσωπικής φιλοδοξίας – διεκδίκηση ανώτερης διοικητικής θέσης.
Σε σύγκριση με άλλες Ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτή της Ιταλίας, το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα (90%), δηλώνουν ότι οι εργοδότες οφείλουν να προσφέρουν εκπαίδευση στους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα πάνω από τα 2/3 του δείγματος (70%) εκφράζει την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται από το κράτος, όταν κάποιος εργαζόμενος χάσει την εργασία του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin