Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Ζευγάρι χάκερ “τσάκισε” τα αρχεία πασίγνωστης εταιρείας

 

- Πάνω από 5.000.000 ευρώ η ζημιά στην εταιρεία
- Γνώριζαν τα οικονομικά της εταιρείας καλύτερα και από τον λογιστή και τον ιδιοκτήτη!
- Τους εντόπισαν ''χάκερ'' της..Αστυνομίας

Οι αστυνομικοί έστησαν μυστική επιχείρηση βγαλμένη από σενάριο χολιγουντιανής ταινία για να καταφέρουν να εντοπίσουν τους χρυσοδάκτυλους χάκερ.

Τελικά κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε έναν 32χρονο και μια 34χρονη όμως η ζημιά για την εταιρεία είχε γίνει και υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 5.000.000 ευρώ!

Η εταιρεία έκανε καταγγελία πως οι δράστες όχι απλά είχαν κλέψει τα στοιχεία πελατών αλλά ουσιαστικά είχαν στήσει δίκτυο παρακολούθησης των οικονομικών σχέσεων της με αυτούς, των κινήσεων της εταιρείας και φυσικά είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία.

Με τον τρόπο αυτό το κύκλωμα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τόσο για τις συναλλαγές της εταιρείας, όσο και για τις επόμενες κινήσεις της.

Στοιχεία τα οποία εκμεταλλεύονταν οι δράστες προς δικό τους όφελος και ίσως πωλούσαν και σε αντίπαλες εταιρείες.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν “αντιπαρακολούθηση” και κατάφεραν να βρουν το “δρόμο” μέσα από τον οποίο ο 32χρονος “τραβούσε” αρχεία από την εταιρεία. Ακολούθησαν τα “ιντερνετικά” ίχνη του και τον συνέλαβαν ... επί το έργο. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί έφτασαν και στην 34χρονη “συνεταίρο” του.

Όπως αποδείχθηκε η δουλειά ήταν ... στημένη από μέσα. Για την ακρίβεια ο 32χρονος που εργαζόταν μέχρι και τη σύλληψή του στην εταιρεία είχε πρόσβαση σε ευαίσθητα αρχεία και κωδικούς και προφανώς έτσι μπόρεσε να σπάσει το σύστημα και να έχει στη διάθεσή του όλα τα απόρρητα αρχεία.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin