Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Θρίλερ με εμπορικό σκάφος με εκρηκτικά Β.Α. της Κέας

Φορτηγό σκάφος με σημαία Αγίου Βικεντίου προερχόμενο από ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα και προορισμό τη Βενεζουέλα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου εχθές ευρισκόμενο 3,5 ν.μ. βόρεια και ανατολικά της Κέας. Το σκάφος με όνομα Skokol 3 υπέστη μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα να καταστεί ακυβέρνητο.
  Στη συνέχεια και με ιδία μέσα κατόρθωσε να φτάσει μέχρι 1,3 ν.μ. βόρεια της Κέας όπου και κατέστη πλήρως ακυβέρνητο. Το σκάφος προσεγγίστηκε από φρεγάτα του Π.Ν. έτσι ώστε να συνδράμει σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ανάγκης.
Η φρεγάτα αποχώρησε μετά την εμφάνιση πλωτού του Λιμενικού Σώματος το οποίο ανέλαβε και την επιχείρηση ρυμούλκησής του στο Λιμάνι του Λαυρίου. Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο φορτίο του σκάφους διαπιστώθηκε πως μετέφερε 269 τόνους φορτίου εκ των οποίων 84,5 ήταν εκρηκτική ύλη Α1 κλάσης, αγνώστων λοιπών στοιχείων
Το σκάφος έχει πλήρωμα 22 Ουκρανών και όπως αναφέρθηκε βρίσκεται φρουρούμενο στο λιμάνι του Λαυρίου μέχρι να επιδιορθωθεί η μηχανική βλάβη αφού πρώτα γίνει έλεγχος και στα έγγραφά του σκάφους.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin