Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Αγριεύει ο καιρός τη Μ. Εβδομάδα- Μέχρι και χιόνια στη Β. Ελλάδα - Σούβλισμα με ομπρέλα;

 

Με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους μπαίνει η Μεγάλη Εβδομάδα
- Χιονίζει σε αρκετές περιοχές της Β.Ελλάδας και στην Ήπειρο
- Διαβάστε αναλυτική πρόγνωση μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

Βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και χιόνια στη Β. Ελλάδα θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τη Μεγάλη Εβδομάδα.
 


Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός σήμερα Μεγάλη Δευτέρα με σποραδικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις ίδιες περιοχές μπορεί να σημειωθούν και καταιγίδες σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Ο καιρός επιδεινώνεται από το μεσημέρι και μετά. Θα έχουμε νεφώσεις σε όλη την ηπειρωτική χώρα και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Χιόνια περιμένουμε στα βόρεια της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση μέχρι και οκτώ μποφόρ.
Τη Μεγάλη Τρίτη, θα έχουμε νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά ωστόσο οι άνεμοι δεν κοπάζουν και θα πνέουν με ένταση ως οκτώ μποφόρ στα πελάγη.
Βροχές και καταιγίδες θα έχουμε και την Μεγάλη Τετάρτη, στα ηπειρωτικά της χώρας. Σε όλη τη χώρα ωστόσο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τη θερμοκασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Τα νέα δεν είναι καλά για όσους προγραμματίζουν να ταξιδέψουν καθώς οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν πολύ ισχυροί ως οκτώ μποφόρ.
Μικρή βελτίωση θα παρουσιαστεί σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ενημέρωση από την ΕΜΥ από τη Μ. Πέμπτη και θα συνεχιστεί και τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο. Ο καιρός θα καθαρίσει στα ηπειρωτικά και πάλι ωστόσο προβλέπονται κατά τόπους βροχές ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει κατά δύο με τρεις βαθμούς. Σε ορισμενες περιοχές θα φτάσει και τους 20 βαθμούς Κελσίου.
Βελτιωμένος κατά τόπους προβλέπεται ο καιρός και για την Κυριακή του Πάσχα, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι προβλέψεις για βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά.

Τροχαία ατυχήματα στην Εθνική, λόγω βροχής

Η καταρρακτώδης βροχή, η ολισθηρότητα και η ομίχλη είναι οι βασικές αιτίες για τα απανωτά τροχαία που σημειώθηκαν νωρίτερα κυρίως στη Φθιώτιδα, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού αλλά και στο δρόμο προς Μπράλο.
 
Στην Εθνική οδό μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο τμήμα του Πετάλου από Λαμία μέχρι Ράχες, στο 208-210 χλμ που κρατάει νερά, όπως και πριν τη γέφυρα της Αρκίτσας όπου κι εκεί υπάρχει πρόβλημα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin