Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Υιοθέτησαν ένα μικρό αρκουδάκι που χάθηκε από τη μαμά του!

 

Ένα μικρό αρκουδάκι θα προσπαθήσουν να αναθρέψουν οι άνθρωποι του Αρκτούρου...

στις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρικού Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, στον Αετό της Φλώρινας. Ο μικρός John, όπως ονομάστηκε, είχε βρεθεί το μεσημέρι της Πέμπτης, 14 Απριλίου, από εργάτες της μονάδας επεξεργασίας ξύλου, στην περιοχή του Άργους Ορεστικού, πολύ κοντά στον Αλιάκμονα. Ειδοποιήθηκε η ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που έσπευσε στο σημείο και βρήκε το μικρό αρκουδάκι πολύ φοβισμένο αλλά υγιές ενώ ζύγιζε 8 κιλά, έκλαιγε συνέχεια και έτρωγε με δυσκολία.

Τα αρκουδάκια γεννιούνται κατά τη διάρκεια του χειμέριου ύπνου της μητέρας τους και η φωλιά τους λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα. Μένουν με τη μητέρα τους για 2 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση. Για να αφήσει η αρκούδα τα μικρά της, συντρέχουν δύο λόγοι, είτε την κυνήγησαν σε μεγάλη απόσταση άγρια σκυλιά, είτε έχει θανατωθεί. Οι πιθανότητες να ζήσει ένα τόσο νεαρό αρκουδάκι είναι ελάχιστες, ακόμη και με τη φροντίδα των ειδικών.

Η επιστημονική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε συνεργασία με ειδικό επιστήμονα από τις ΗΠΑ, τον Dr. John Beetcham (πρώην πρόεδρο του International Bear Association), έστησαν μια ολόκληρη επιχείρηση μεταφοράς του μικρού, χωρίς την παρουσία των κατοίκων, σε δασικό χώρο που γειτνιάζει με το σημείο που βρέθηκε, με σκοπό να περάσει μόνο του τη νύχτα στο δάσος -με τη συνεχή επιτήρηση των ανθρώπων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αλλά και αυτόματων συστημάτων παρακολούθησης- μήπως και το προσεγγίσει η μητέρα του.

Δυστυχώς όμως, οι προσπάθειες για την ανεύρεση της μαμάς αρκούδας ήταν άκαρπες και ο μικρός John «υιοθετήθηκε» από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Το μόλις 2,5 μηνών αρκουδάκι συνεχίζει να είναι τρομαγμένο και νευρικό, τουλάχιστον όμως δέχεται τροφή και εντατική φροντίδα.

Η μικρός αρκούδος θα είναι ο πρώτος στην Ελλάδα για τον οποίο θα επιχειρηθεί επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον μετά από περίπου 8μηνη περίθαλψη, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα. Στην αρχή, η φροντίδα του θα γίνεται αποκλειστικά από 2 και μόνο φροντιστές με τους οποίους θα έρχεται σε επαφή ανά τρίωρο για να ταΐζεται. Θα αποφευχθεί κάθε είδους έκθεση σε άλλη ανθρώπινη παρουσία ώστε να μην αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως φίλο αλλά ως διαφορετικό είδος.

Μετά τους πρώτους δύο μήνες παραμονής του στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης, το αρκουδάκι θα μεταφερθεί στον Ειδικό Χώρο Επανένταξης που έχει δημιουργήσει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ένα περιφραγμένο φυσικό δάσος έκτασης 10 στρεμμάτων, όπου και θα παρακολουθείται με κάμερες.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin