Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Κύπρος: Απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης ταινίας στον "Μαχαιροβγάλτη"

Κύπρος: Απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης ταινίας στον "Μαχαιροβγάλτη" 

Βραβείο καλύτερης ταινίας απέσπασε ο «Μαχαιροβγάλτης» του Γιάννη Οικονομίδη στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2011.
«Ο "Μαχαιροβγάλτης" είναι μια σκοτεινή, ποιητική, περίπλοκη και πρωτότυπη ταινία» αναφέρει το σκεπτικό της τριμελούς κριτικής επιτροπής που εφέτος αποτελούνταν από τον Θανάση Καραθάνο ,παραγωγό μεταξύ άλλων της πολυβραβευμένης και υποψήφιας για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας “Ajami”, Τσεν Γουεν Τανγκ, ταϊβανό σκηνοθέτη, συγγραφέα, παραγωγο και ηθοποιό και τον Ερέζ Ταντμόρ ισραηλινό συγγραφέα και σκηνοθέτη.

«Τα προσεγμένα κάδρα του Γιάννη Οικονομίδη καταλήγουν σε στιλιστικά ιδιαίτερες κινηματογραφικές στιγμές. Με τις αντισυμβατικές μεθόδους του και την τολμηρή ιστορία του καταφέρνει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί τη σκέψη» καταλήγει το σκεπτικό. Το βραβείο της καλύτερης ταινίας συνοδεύεται από το ποσό των 7.000 ευρώ.
Το δεύτερο βραβείο -«Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής» (συνοδευόμενο από το ποσό των 3.000 ευρώ)_ απέσπασε η ταινία «Τρίτη μετά τα Χριστούγεννα» του ρουμάνου Μουντεάν Ραντού, ενώ η κριτική επιτροπή απένειμε Τιμητική Διάκριση τέλος, δόιηκε στην ταινία “Shelter”, του Ντράγκομιρ Σόλεφ.
Τις απονομές των βραβείων έκαναν ο Δήμαρχος Λεμεσού Αντρέας Χρίστου και ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Παύλος Παρασκευάς. Το βραβείο κοινού απέσπασε η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων «The Illusionist» του Σιλβέν Σομέ.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin