Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Το άρωμα μπορεί να γιατρέψει

Το άρωμα μπορεί να γιατρέψει 
Εκατομμύρια οσφρητικοί υποδοχείς στη μύτη είναι σε εγρήγορση για να ταυτοποιήσουν μυρωδιές, να αποθηκεύσουν μνήμες, εντυπώσεις, με ακρίβεια που ξεπερνά κατά 10.000 φορές αυτή της αίσθησης της γεύσης. Η επιστήμη της Νευρολογίας είναι σε θέση να εξηγήσει ικανοποιητικά πώς ο εγκέφαλος τις κατηγοριοποιεί, αλλά και τις συσχετίζει με το βασικό γενετησιακό κέντρο. Είναι το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου που ορίζει την ανάγκη πρόσληψης τροφής, την ευχαρίστηση, τη σεξουαλική διέγερση.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, ερμηνεύεται και η εγγύτητα πολλών συμπεριφορών, το πώς για παράδειγμα στα πρώτα στάδια της ερωτικής έλξης, ένα δείπνο μπορεί να γίνει πρελούδιο μίας βραδιάς σεξ. Ο εν λόγω μηχανισμός μέσα από τις αρωματικές ιδιότητες φρούτων και βοτάνων, μπορεί να χρησιμεύει για να αναχαιτίσει ανεπιθύμητες συνήθειες, να καλμάρει, να ανακουφίσει, και πάντως να δώσει λύσεις σε μικρά προβλήματα της καθημερινότητας.

Πράσινο μήλο, μπανάνα, πιπερώδης μέντα
Μυρίστε τα, για να σωθείτε από τη λιγούρα! Θεωρείται ότι αναστέλλουν τη διάθεση για σνακ και λιχουδιές. Σύμφωνα με συμπεράσματα ερευνητικού Ινστιτούτου στο Σικάγο (Smell & Taste Treatment and Research Foundation), παχύσαρκοι έχασαν περισσότερο βάρος, όταν σνίφαραν άρωμα πράσινου μήλου, μπανάνας, ή μέντας, σε σχέση με άλλους που δεν το έκαναν.

Πορτοκάλι, λεβάντα
Αυστριακή μελέτη φέρει και τα δυο «πρωταθλητές» στον αγώνα κατά του άγχους. Λίγες σταγόνες από το καθένα μείωσαν τα επίπεδα στρες σε υποκείμενα έρευνας, προσδίδοντας τους θετική διάθεση, ως εκ τούτου ψεκάστε το σπίτι ή το γραφείο τις δύσκολες μέρες.

Δενδρολίβανο
Το βότανο που φρεσκάρει τη μνήμη, και χαρίζει εγρήγορση, ιδανική για εγκεφαλικούς τύπους, που αγαπούν τη μάθηση. Ιδανικό για σχολιαρούδια και σκληρά εργαζομένους. Πρόκειται για συμπέρασμα που φέρει τη βούλα του Πανεπιστημίου του Northumbria στη Μεγάλη Βρετανία.

Λεβάντα, πιπερώδης μέντα
Ανακουφίζουν από τον πόνο. Το ανακάλυψαν επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, κατά την προσπάθεια τους να εντοπίσουν εναλλακτικές – των φαρμακευτικών - λύσεις. Ραντίστε με το άρωμα λεβάντας ή μέντας ένα μαντήλι, όταν ταλαιπωρείστε από πονοκέφαλο: τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά. Η λεβάντα είναι ό,τι πρέπει και για βαθύ ύπνο.

Παιδική πούδρα
Και όμως ερεθίζει σεξουαλικά! Εχει αποδειχθεί ερευνητικά, ειδικά σε συνδυασμό με το άρωμα του αγγουριού και της γλυκόριζας, ότι διεγείρει το γυναικείο φύλο, καθώς αυξάνει τη ροή του κολπικού αίματος κατά 13%. Οι ειδικοί συνιστούν συναφή αρώματα και γαλακτώματα μετά το μπάνιο.
 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin