Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 5 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Μηχανές αναζήτησης ανάλογα με τη θρησκεία του χρήστη

 

Υπάρχουν στο διαδίκτυο διάφορες μηχανές αναζήτησης που σχεδιάστηκαν ανάλογα με τη θρησκεία του χρήστη για να μπορούν να τον διαφωτίζουν και να μην τον βάζουν σε πειρασμό.

Έτσι δημιουργήθηκε η μουσουλμανική μηχανή αναζήτησης ImHalal από τον Ρέζα Σαρντέχα στην οποία αν για παράδειγμα ο χρήστης πληκτρολογήσει τη λέξη “αλκοόλ”, η μηχανή προτείνει ιστοσελίδες που εξηγούν τη μουσουλμανική στάση για το ποτό ενώ αν  πάλι ψάχνει για πορνογραφικό υλικό, η μηχανή δεν δίνει κανένα αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι χρήστες του ImHalal προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Επίσης έχει δημιουργηθεί το SeekFind που είναι  μία αντίστοιχη μηχανή αναζήτησης για τους χριστιανούς και σύμφωνα με τους ιδρυτές της η μηχανή μπορεί και προσθέτει στον κατάλογό της αποκλειστικά τους δικτυακούς τόπους που βασίζονται στη Βίβλο.

Τέλος, για τα μέλη της εβραϊκής κοινότητας υπάρχει το Jewogle του οποίου το όνομα προέρχεται λογικά από τις λέξεις Google και Jew, (εβραίος).

Οι ειδικοί πάντως πιστεύουν οτι παρά το γεγονός οτι οι μηχανές αυτού του είδους, απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό, αν και πολύ σπάνια, μπορεί και να είναι κερδοφόρες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin