Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Πασχαλινό τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτες

 
υλικά για τη ζύμη:
380 γρ γάλα 3.5% 
5 αυγά ολόκληρα
340 γρ ζάχαρη 
250 γρ βιτάμ
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο 
75 γρ μαγιά νωπή (ζητήστε την από τον φούρνο της γειτονιάς σας ) 
1 δόση (μικρό φακελάκι) μαχλέπι
1 σφηνάκι μαστίχα λικέρ ή  μισό κοφτό κουτ. γλυκού τριμμένη μαστίχα
ξύσμα από 3 μανταρίνια
υλικά για τη γέμιση :
250 γρ τριμμένη κουβερτούρα σοκολάτας
250 γρ τριμμένη κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
υλικά για την επικάλυψη :
1 κρόκο αυγού χτυπημένο μαζί με 3 κουτ. σούπας νερό
100 γρ φιλέ αμυγδάλου

Διαδικασία

Ρίξτε σε χλιαρό γάλα τη μαγιά και λιώστε την καλά. Στον κάδο του μίξερ σας χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Λιώστε το βιτάμ σε μέτρια θερμοκρασία. Σε μια βαθιά λεκάνη ρίξτε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη μαστίχα, το μαχλέπι και το ξύσμα από τα μανταρίνια. Προσθέστε το λιωμένο βιτάμ και το αφρατεμένο μίγμα των αυγών με τη ζάχαρη και τη λιωμένη μαγιά με το γάλα και αρχίστε να ζυμώνετε καλά. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη και έχει μαλακή υφή σκεπάστε τη με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τη σε μέρος θερμό για 1.45' έως ότου διπλασιάσει  τον όγκο της. Χωρίστε τη ζύμη στα τρία. Αλευρώστε τον πάγκο σας και τον πλάστη σας καλά και ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 cm. Χωρίστε στα 3 τις κουβερτούρες και πασπαλίστε τις σε όλη την επιφάνεια της κάθε ζύμης. Ρολλάρετε στριφτογυριστά την κάθε ζύμη και τοποθετήστε την σε  βιταμωμένες φόρμες του κέικ, αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει  στον πάτο τους  αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε τα τσουρέκια να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αλείψτε  με πινέλο το κάθε τσουρέκι  με τον κρόκο από το αυγό. Πουδράρετε με το φιλέ του αμυγδάλου. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170o c για 30-40 λεπτά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin