Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Δικαστικός «πόλεμος» μεταξύ Apple και Samsung

 
Μήνυση υπέβαλε η Apple κατά της Samsung Electronics, κατηγορώντας την ότι αντέγραψε τα σχέδια των iPad και iPhone.

Σύμφωνα με την Apple η σειρά κινητών τηλεφώνων και tablet, Galaxy, της Samsung αποτελεί πιστή αντιγραφή των iPad και iPhone.

Η Apple εστιάζει κυρίως στο σχεδιασμό των τηλεφώνων της Galaxy, τονίζοντας ότι τα εικονίδια της οθόνης είναι πανομοιότυπα με αυτά των δικών της μοντέλων. Τα προϊόντα της σειράς Galaxy χρησιμοποιούν το λογισμικό Android της Google, σύστημα που ανταγωνίζεται εκείνο της Apple's.

Ωστόσο, οι δύο ανταγωνιστές συνεργάζονται σε αρκετές περιπτώσεις. Για παράδειγμα η Samsung παρέχει στην Apple μικροτσίπ που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα από τα προϊόντα της, καθώς και τσιπάκια μνήμης που χρησιμοποιούνται στα MacBook Pro.

"Αυτή η κατάφωρη αντιγραφή είναι λάθος", δήλωσε η εκπρόσωπος της Apple Κρίστιν Χούγουετ. Από την πλευρά της η Samsung απέφυγε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση.

Η Samsung αποτελεί αυτή τη στιγμή τον βασικό ανταγωνιστή της Apple στα tablet, γεγονός που φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την κατάθεση της μήνυσης. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple μηνύει αντίπαλό της. Τον Μάρτιο κατέθεσε μήνυση κατά της HTC και τον Οκτώβριο του 2010 κατά της Motorola.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin