Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Δημόσιο 40 ωρών και συναλλαγές μέσω Ιντερνετ

 Ο υπ. Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θεσπιστεί με το ενιαίο μισθολόγιο, ανώτατο και κατώτατο όριο στις αμοιβές του δημοσίου

Εργασία 40 ωρών την εβδομάδα για τους δημοσίους υπαλλήλους και συναλλαγές των πολιτών με τον δημόσιο τομέα μέσω Ιντερνετ θεσπίζει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

 

Η αύξηση ωρών εργασίας από 37,5 σε 40 ώρες αφορά τους εργαζομένους στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα ΝΠΔΔ. Την ίδια ώρα στα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών συμπεριλαμβάνεται η απογευματινή λειτουργία υπηρεσιών αιχμής του Δημοσίου τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, με παράλληλη μείωση ωραρίου την Παρασκευή.
Με αυτόν τον τρόπο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθες ο Γ. Ραγκούσης, «είναι σαν να προσλαμβάνουμε 45.000 υπαλλήλους δουλεύοντας μισή ώρα παραπάνω». Επιπλέον το σχέδιο νόμου για την «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση» φέρνει ριζικές αλλαγές στο Δημόσιο με στόχο τον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς και, ταυτόχρονα, τη μείωση του κόστους κατά 25%, καθώς θα χορηγούνται ηλεκτρονικά στους πολίτες τα έγγραφα που επιθυμούν.
Ετσι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν από τον υπολογιστή τους πιστοποιητικά όπως: γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, ποινικού μητρώου και ληξιαρχική πράξης γέννησης ή και ακόμα να πληρώσουν φόρους και παράβολα χωρίς να σπαταλήσουν χρόνο σε τράπεζες και εφορίες.
Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πληρωμή μέσω Ιντερνετ τελών, ενσήμων, χαρτοσήμων, προστίμων με χρέωση τραπεζικών λογαριασμών ή λογαριασμών πληρωμής που τηρούν οι πολίτες ή με χρέωση καρτών πληρωμής που έχουν εκδοθεί στο όνομά τους.
Για την εκτέλεση πράξης ηλεκτρονικής πληρωμής πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως ο κωδικός υποχρέωσης που αντιστοιχεί στην οφειλή, το ποσό καταβολής και η ημερομηνία και προθεσμία καταβολής. Η ηλεκτρονική πληρωμή ολοκληρώνεται όταν στον πολίτη κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά η επιβεβαίωση της συναλλαγής.

 πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin