Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Από "καθρεφτοφοβία" πάσχουν οι γυναίκες άνω των 40

Από... καθρεφτοφοβία υποφέρει ο 90% των γυναικών άνω των 40 χρόνων σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων ενώ οι κυρίες στις δεκαετίες των 50 και των 60 είναι πολύ αρνητικές όσον αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση με αποτέλεσμα οι ειδικοί να έχουν δώσει την ονομασία σε αυτό το φαινόμενο ως «σύνδρομο καθρέφτη μέσης ηλικίας». 
  Αντίθετα, ευχαριστημένες με τον εαυτό τους είναι το 9% των γυναικών άνω των50 ενώ το 43% των γυναικών στη δεκαετία των 20 δηλώνει πλήρως ικανοποιημένο από την εξωτερική του εμφάνιση.Στην έρευνα συμμετείχαν 1.200 γυναίκες και διαπιστώθηκε πως η αυτοπεποίθηση των ώριμων γυναικών χαντακώνεται τόσο από τα νεανικά πρότυπα που προβάλλονται καθημερινά όσο και από τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα με την πάροδο των ετών.
Σύμφωνα με το Βήμα, όλες οι κυρίες άνω των 40 απάντησαν πως θέλουν να αλλάξουν την εμφάνιση τους κυρίως να έχουν επίπεδη κοιλιά και να απαλλαχτούν από την κυτταρίτιδα.
Ακόμη, οι μισές γυναίκες άνω των 50 χαρακτήρισαν την εξωτερική τους εμφάνιση «μέτρια» ή «ασουλούπωτη» ενώ αντίθετα οι γυναίκες στα 20 απάντησαν «ελκυστική».
«Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότερες γυναίκες φθάνουν στο απόγειο της νοητικής και συναισθηματικής τους ωριμότητας και αποτελεσματικότητας στη μέση ηλικία. Έχοντας μεγαλώσει μία οικογένεια, με το να είναι σίγουρες με τη δουλειά τους, έχουν φθάσει σε μία κατάσταση σοφής άνεσης στις ζωές τους, αισθάνονται καλά για το μέλλον. Δυστυχώς δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για το πώς αισθάνονται με το σώμα τους. Ζούμε σε μία εποχή που η γυναικεία ομορφιά προσδιορίζεται από την ηλικία - κάτι που έχει γίνει εμμονή για την κοινωνία και ειδικά για τα μέσα ενημέρωσης», αναφέρε η ψυχολόγος του συμπεριφορισμού Σούζαν Κουίλιαμ.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin