Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon 281 οι νεκροί στις ΗΠΑ από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους

281 οι νεκροί στις ΗΠΑ από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους 
Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στην επανοικοδόμηση των περιοχών που υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από τη σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Στους 281 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τους ανεμοστρόβιλους στις νότιες ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 195 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μόνο στην Αλαμπάμα, την οποία θα επισκεφθεί ο Μπαράκ Ομπάμα σήμερα, Παρασκευή.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν επτά πολιτείες, ενώ χορηγήθηκε έκτακτη οικονομική βοήθεια στην Αλαμπάμα, που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά. Νεκρούς από τη σφοδρή κακοκαιρία μετρούν επίσης οι πολιτείες του Τενεσί, του Μισισίπη, της Τζόρτζια και της Βιρτζίνια.



Τα συνεργεία διάσωσης στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ προσπαθούν να καθαρίσουν ολόκληρες περιοχές από τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι καταιγίδες. Δεκάδες δρόμοι έχουν γίνει αδιάβατοι από τα δέντρα που έπεσαν ή από συντρίμμια κτιρίων.



Στην Αλαμπάμα τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα την Πέμπτη, την ώρα που τα συνεργεία διάσωσης και 2.000 στρατιώτες έψαχναν ανάμεσα στα συντρίμμια για επιζώντες.



«Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα εξαφανίστηκαν» δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο δήμαρχος της Τουσκαλόσα.



Στο Μπέρμιγχαμ «είναι να σαν έπεσε βόμβα στην πόλη» είπε ο δήμαρχος Ουίλιαμ Μπελ. «Σπίτια, εκκλησίες, καταστήματα καταστράφηκαν. Δεν μιλώ απλώς για στέγες που παρασύρθηκαν από τους ανέμους αλλά για ολόκληρα κτίρια».

Μεγάλη ανησυχία επίσης προκαλεί το πυρηνικό εργοστάσιο του Μπράουνς Φέρι, που έχει τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο ύστερα από μια διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι 2.700 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα της Τετάρτης σε καταφύγια σε 12 Πολιτείες.

Στο πλευρό των πληγέντων ο Ομπάμα
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τα συνεργεία διάσωσης για το έργο τους και τόνισε ότι βρίσκεται δίπλα σε κάθε Αμερικανό που επλήγη από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους.

«Η απώλεια ανθρώπινων ζωών είναι πραγματικά αποκαρδιωτική, ιδίως στην Αλαμπάμα» τόνισε.

«Μέσα σε λίγες ώρες, αυτοί οι φονικοί ανεμοστρόβιλοι, οι χειρότεροι που έχουν εμφανιστεί εδώ και δεκαετίες, παρέσυραν μητέρες και πατέρες, γιους και κόρες, φίλους και γείτονες ακόμη και ολόκληρες κοινότητες» πρόσθεσε.
Ο Ομπάμα θα επισκεφθεί την Αλαμπάμα για να συναντήσει τις οικογένειες που θρηνούν για τα θύματα των καταστροφών.
«Θέλω να ξέρει κάθε Αμερικανός που επλήγη από τη σφοδρή κακοκαιρία ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την κατάσταση» τόνισε.
  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin