Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Αυστραλία: Πρόστιμο 22.000 δολαρίων για κακοποίηση... γάτας

Το πρόστιμο των 22.000 δολαρίων θα πληρώσει ένας 71χρονος Αυστραλός, αφού κακοποίησε μια γάτα, η οποία λίγο μετά βρήκε το θάνατο. "Ντροπή για το ανθρώπινο γένος" χαρακτηρίστηκε από το δικαστήριο.


Ο Τζόν Γουίλιαμ Κόνελ από την Πέρθη κρίθηκε ένοχος μετά τη βίαιη πράξη του απέναντι σε μια άτυχη γάτα. Ο ίδιος κλώτσησε τη μικρή γάτα η οποία ήθελε να παίξει με τα σκυλιά του. 
  Σύμφωνα με μια αυτόπτη μάρτυρα, ο Κόνελ πήρε την τραυματισμένη γάτα στα χέρια του και την “πέταξε” μερικά μέτρα μακρυά, σαν να ήταν κάτι άψυχο. Πριν από αυτό, την κρατούσε από το κεφάλι και την “έδειχνε” στα σκυλιά του, σα λάφυρο. Μάλιστα, αφού την κλώτσησε, έδωσε εντολή στους δύο σκύλους του να τρέξουν και να του την φέρουν.
Στο νεκρό σώμα της γάτας, σύμφωνα με τη βιοψία, βρέθηκαν πολλά τραύματα, αλλά και εκδορές στο σώμα, όπου αποδεικνύουν την επίθεση του σκύλου αλλά και του ιδίου.
Tο δικαστήριο επέβαλε στον Κονέλ, να καταβάλει 2.000 δολάρια στην Εταιρία Προστασίας Ζώων (RSPCA) αλλά και 20.000 δολάρια πρόστιμο στο δικαστήριο, την Παρασκευή (15.04).
“Είσαι ντροπή για το ανθρώπινο γένος”, του είπε ο δικαστής Μάικολ Γουίλερ, ενώ συνέχισε λέγοντας: “Κακοποίησες μια γάτα λες και ήταν κατσαρίδα”.
O 71χρονος, για να δικαιολογήσει την βίαιη αυτή πράξη του ανέφερε στο δικαστήριο ότι η συγκεκριμένη γάτα συνήθιζε να σκοτώνει πτηνά.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin