Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 19 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Στο διπλάσιο η εγκληματικότητα από το 2004

Στο διπλάσιο έχουν αυξηθεί τα κρούσματα εγκληματικότητας στην Ελλάδα από το 2004 όπως δείχνουν στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ με το μεγαλύτερο ποσοστό να παρατηρείται στο λεκανοπέδιο της Αττικής.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά ληστείες με μικροποσά και κινητά τηλέφωνα ενώ οι διαρρήξεις το δεύτερο εξάμηνο του 2010 σημείωσαν πτωτική πορεία στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.

Μολαταύτα οι διαρρήξεις στην περιφέρεια αυξήθηκαν γεγονός που δείχνει πως η εγκληματικότητα μετατοπίζεται από τις πόλεις στην επαρχία. Αυτή τη μετατόπιση σχετίζεται με τη βαριά εγκληµατικότητα, µε εσωτερική µετανάστευση συµµοριών στην περιφέρεια και κυρίως σε περιοχές κοντά στην Αττική, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε ορµητήρια κακοποιών για επιθέσεις.

Ωστόσο, η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση αφού η διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες, επιθέσεις και πορνεία εκτυλίσσονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

"Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας όχι µόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά χειροτερεύει µέρα µε τη µέρα. Καταστήµατα κλείνουν και δρόµοι σε ορισµένα σηµεία ερηµώνουν µετά το απόγευµα", δήλωσε στην εφημερίδα ο ?. Νικολακόπουλος από την Κίνηση Πολιτών.

Ανησυχητικό είναι επίσης ότι αρκετές επιθέσεις συμβαίνουν σε τουρίστες ιδίως κοντά σε σταθµούς του Μετρό.

Ο τουρισμός της Αθήνας δέχεται πλήγμα από την αυξανόµενη εγκληµατικότητα, µε επίκεντρο τις περιοχές Οµόνοια - Πλατεία Κάνιγγος - Πλατεία Καραϊσκάκη - Πλατεία Κουµουνδούρου.

Αρκετά ξενοδοχεία με ιστορία έβαλαν λουκέτο λόγω της έλλειψης πελατών, ενώ άλλες µονάδες βλέπουν τις πληρότητές τους να βαίνουν συνεχώς µειούµενες. Στα θύµατα των δραστών συγκαταλέγονται πελάτες µεγάλων πολυτελών ξενοδοχειακών µονάδων της Πλατείας Συντάγµατος και της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.


"Μόλις προχθές ένας Αμερικανός πελάτης... έχασε το πορτοφόλι του στον πεζόδροµο της Ερµού, δέκα λεπτά αφότου βγήκε από το ξενοδοχείο. Δεν υπάρχει εβδοµάδα που να µην καταγγελθεί κάποιο κρούσµα στο αρµόδιο τµήµα του ξενοδοχείου µας.

Πρόκειται  για µια κατάσταση που πλήττει άµεσα την τουριστική εικόνα της Αθήνας,µόλις εφτά χρόνια µετά τη διοργάνωση των Ολυµπιακών Αγώνων", είπε στην εφημερίδα εκπρόσωπος µεγάλης ξενοδοχειακής µονάδας στο Σύνταγµα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής (ΕΞΑ-Α) Γ. Ρέτσος "Η αύξηση της εγκληµατικότητας, η οικονοµική κρίση και η καθοδική πορεία του τουρισµού της Αττικής έχουν ήδη οδηγήσει σε κλείσιµο αρκετά µικρά καταλύµατα.

Ωστόσο, η δυσπραγία αγγίζει ακόµα και πολυτελή ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε σηµαντικές επενδύσεις για τη φιλοξενία των επισκεπτών των Ολυµπιακών Αγώνων".

Ακόμη, οι ξενοδόχοι προτείνουν τη λήψη σειράς µέτρων για την αναβάθµιση του ιστορικού κέντρο όπως η συστηµατική και αδιάλειπτη αστυνόµευση, η πάταξη του παρεµπορίου και η ίδρυση κέντρων φιλοξενίας µεταναστών στην Αττική.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin