Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon «The stolen scream»: η εκμετάλλευση μιας φωτογραφίας που απέφερε τεράστια κερδή, εν αγνοία του δημιουργού! (βίντεο)

 
Όλοι ανεξαιρέτως οι χρήστες του διαδικτύου γνωρίζουν τη δύναμή του και όλα τα θετικά που συνεπάγεται η εμφάνιση αυτού στη ζωή μας. Αποτελεί την πιο μεγάλη πηγή πληροφοριών όπου μπορεί κανείς με μια σύντομη αναζήτηση να βρει αυτό που θέλει, ενώ ο καθένας μπορεί να διαρρεύσει οποιοδήποτε προσωπικό στοιχείο επιθυμεί, από φωτογραφίες και βίντεο, μέχρι απόψεις και δημιουργίες. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και να κάνουμε ορθή χρήση των υπηρεσιών του internet για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως και δούμε τις προσωπικές στιγμές μας ή την ίδια μας την φάτσα δημοσιευμένη χωρίς να το επιθυμούμε. Άλλωστε, αυτό το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές, με επιτήδειους να κλέβουν προσωπικά στοιχεία άλλων και να τα δημοσιεύουν προς όφελός τους. 

Κάτι αντίστοιχο έγινε και με την περίπτωση ενός Αμερικανού φωτογράφου, του Noam Galai, ο οποίος είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του στο Flickr, και εφτασε να γίνει διάσημη σε περισσότερες απο 40 χώρες, αφού βρίσκεται τυπωμένη σε μπλουζάκια, περιοδικά, αφίσες, πίνακες, αποφέροντας τεράστια κέρδη σε αυτούς που την χρησιμοποίησαν. Βέβαια, όλα αυτά συνέβησαν εν αγνοία του ίδιου του Galai, και φυσικά κανείς δεν ζήτησε την άδειά του, ούτε και του έδωσε κάποιο ποσοστό από τα κέρδη. Μετά την ανακάλυψη της «κλοπής», ο Galai δημιούργησε μια ιστοσελίδα με την ονομασία «The stolen scream», όπου και δημοσιεύει όλες τις σχετικές φωτογραφίες που έχουν τυπωθεί από την δική του αρχική.
Δείτε την ενδιαφέρουσα ιστορία του στο παρακάτω βίντεο:

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin